Синът на Ева от "Тоника": Мама не прави магии!

Ваня Костова лъже и си измисля, молеха я да остане в групата, тя постави много условия

"Haпycнax "Тоника" зapaди Eвa. Tя зaвиждaшe нa глaca ми, зaeднo c Гoгo гoвopexa cpeщy мeн зaд гъpбa ми. Kaтo пийнe 100 г paкия, и cтaвa злa. Taзи жeнa e злa, тя e интpигaнткa! Haпpaви ми чepнa мaгия! Paзбoляx ce, cтaнa ми тpyднo и вeчe нe мoжex дa пpoдължaвaм. Зaтoвa нaпycнax "Toника".

Думите на естрадната легенда Ваня Костова на старта на "ВИП брадър" ще отекват още дълго в къщата. Конфликтът между двете певици, зародил се преди много години в една от най-успешните музикални формации у нас, се очертава като основен сюжет в новия сезон на предаването.

Ваня Костова таи обида към Ева
Ваня Костова таи обида към Ева

Обидните думи на Ваня по адрес на някогашната й колежка шокираха старите им колеги и приятели. Според сина на Ева и Гого думите на Ваня са абсолютна лъжа. Огорчен от видяното е и създателят на формацията Стефан Диомов.

"Думите на Ваня Костова са абсолютна лъже, потресен съм от чутото. Не мога да разбера тази жена какво иска от майка и как изобщо може да изрече подобни думи", призна пред "България Днес" наследникът на Ева и Гого - Димитър Найденов.

Синът на Ева я изпраща до вратата на шоуто. Категоричен е, че няма предварителна информация за участието на Ваня. Щом я вижда, вече очаква провокации. Но не и толкова силни думи как майка му е поръчала черна магия на колежката си. По думите му това е болна тема за Ева. След смъртта на Гого тя преживява изключително тежко слуховете как певецът си е отишъл омагьосан и че тегне проклятие над формацията.

"Сега Ваня говори за черна магия върху нея. Имам чувствово, че някой от формацията прави нарочно такива провокации", чуди се Найденов.

Димитър Найденов
Димитър Найденов

Според него думите на Ваня как е била прокудена от "Тоника" не са истина.

"Не знам изобщо защо се коментират събития, станали преди толкова много години. Доколкото знам, майка ми и баща ми са молили Ваня да остане в групата, но тя е поставила много условия и после е отказала", категоричен е Найденов.

Скандалът във формацията започва преди повече от 15 години. Фитилът подпалва Стефан Диомов, като забранява да се изпълняват негови песни. Започва истинска война между доскорошните приятели и колеги. Ева, Гого, Ралица, Милица и Драго излизат с отворено писмо, с което зачеркват създателя си от формацията. Следват обвинения към Диомов за отклоняване на средства от формацията и психически тормоз. Някогашните приятели вече не могат да се гледат. Резултатът е разпад на "Тоника". Ваня Костова и Тодор Шишманов напускат формацията, Диомов патентова марката "Тоника" и това е официалният край на легендарната група. Години по-късно покрай болестта на Гого групата опитва да се събере отново, но напразно.

Диомов се извинява публично и се разкайва, че забранява да се пеят негови песни.

"Това е най-голямата ми грешка, никога няма да си го простя. Макар днес конфликтите да са забравени. В прекрасни отношения съм и с Ева, и с Ваня Костова", казва Диомов.

Днес композиторът е разстроен от участието на двете певици в предаването.

"Много съм огорчен от тази омраза. Това, че са се съгласили да участват, ме изненада. Не мога да скрия - доста неприятна. Не трябваше да го правят. Но всеки сам преценява за себе си. Не са ме питали. Боли ме, че песните на "Тоника" означаваха любов, а сега името се свързва с омраза", откровен е пред "България Днес" Диомов.

През последните години той и Ева многократно заявяваха, че са си простили и забравили враждата.

Певицата до последно бе плътно до Гого
Певицата до последно бе плътно до Гого

Ева направи първата крачка към сдобряването, обявявайки в телевизионен ефир, че съжалява за държанието си към Диомов. Малко след това двамата се срещнаха на гроба на Гого, заровиха томахавката завинаги и вече са в нормални взаимоотношения. В едно от последните си интервюта съпругата на Гого твърди, че някой ден би се събрала на сцената със старите си колеги.

Легендарната формация в златните си години
Легендарната формация в златните си години

Въпреки че за Ева конфликтът е в миналото, Ваня Костова влезе обидена и наранена. Двете ще бъдат изправени пред много провокации, а мръсни тайни от златните години на "Тоника", крити с години, ще изплуват наяве.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене