Легендата Ивайло Маринов: Излизам на барикадите за бокса!

Маринов иска да бъдат изловени корумпираните боксови съдии

Олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов е готов да излезе на барикадите в защита на своя любим спорт. Двамата с друг златен медалист от най-големия спортен форум Петър Лесов алармираха, че може да се стигне до крайното решение в близките месеци. Преди броени дни от МОК са изпратили предупредително писмо до ръководството на Международната боксова асоциация (АИБА). В него се изразява недоволство от настоящия временен президент на организацията Гафур Рахимов. Босът е спряган в САЩ за лидер на престъпна групировка.
"Ще е огромна грешка, ако изхвърлят бокса - смята Маринов. - Някои хора са сбъркали. Какво са виновни всички останали момчета из целия свят? Не съм съгласен да се погази трудът на момчетата. Вместо това трябва да хванат корумпираните съдии и деятели. Готов съм да изляза на протест. Няма да съм сам. Междувременно боксът трябва да се изчисти."
Неговият добър приятел Лесов също е много притеснен за бъдещето.
"Не е изключено да ни изхвърлят от олимпийската програма, защото за трети път има подобна заплаха - аргументира се олимпийският шампион от Москва '80. - Така е, когато има издънки на разни хора. 50% от боксьорите ще се разбягат, ако нямат възможност да отидат на олимпиада. Всеки мечтае за нея."
Според Лесов най-големият проблем през последните години остава некоректното съдийстване.
"Има корупция. Всичко е навързано - обясни Петър Лесов. - Много хора са потърпевши от съдиите. Един дава на едни, а друг - на други. Доста народ трябва да бъде махнат. Направо да се сече с мачете!"
Лесов продължава да подготвя най-добрата ни боксьорка Станимира Петрова за предстоящото световно първенство през ноември. Освен това той ще води Горяна Стоева (51 кг) на младежката олимпиада в Буенос Айрес месец по-рано.

Петър Лесов продължава да готви Станимира Петрова за световното първенство
Петър Лесов продължава да готви Станимира Петрова за световното първенство
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене