Атанас Курдов: "Лудогорец" няма шанс срещу "Байер"

Кой е той?

Атанас Курдов е юноша на "Левски", но след това е трансфериран в "Байер" (Леверкузен), където прекарва 4 години. В началото на 2011 година нападателят подписва договор с "Лудогорец" (Разград), но изкарва там едва 2 месеца. Курдов сподели пред "България Днес" очакванията си за днешния сблъсък между "Лудогорец" и "Байер" от Лига Европа.

- Наско, "Байер" е на последно място в Бундеслигата. Това ли е шансът на "Лудогорец"?

- Много пъти през годините "Байер" започваше сезона криво. Така беше, дори когато аз играх там. В началото винаги е трудно, но после се оправят нещата. Очаквам да се получи оспорван мач. Смятам, че все пак на "Лудогорец" ще бъде трудно. Абсолютно фаворит в групата е тимът от Леверкузен. Немският отбор си е класа.

- Имаш ли симпатии към "Байер"?

- Разбира се, аз имам прекрасни спомени от престоя си в Леверкузен. Изкарах 4 години, имам доста приятели, които сега играят по Бундеслигата.

- Този клуб игра финал в Шампионската лига, но напоследък не постига големи успехи в Европа. Защо?

- Прави ми впечатление, че в последните години "Байер" разчита на изключително много турци и не знам защо е така. Това е някаква политика, която аз не одобрявам. Немски клуб, а има в отбора поне 6-7 турци. Все едно в турския национален отбор да видиш толкова германци, това не е възможно. Преди 10 години, когато аз бях там, тези неща ги нямаше.

- Кое е силното оръжие на немския клуб?

- Най-вече дисциплинираната игра. В момента нямат кой знае колко класни футболисти, но със сигурност превъзхождат "Лудогорец" по отношение на физиката. Германските клубове наблягат много на тичането.

- Домакинският фактор предимство ли е за "Лудогорец"?

- Не мисля, че "Байер" ще се уплаши точно от разградската публика. При положение че всеки мач играят пред поне 30 хиляди души.

- Участието на "Лудогорец" в Европа дава ли повече шансове на "Левски" и ЦСКА за титлата?

- В момента разликата в точките е малка. В момента "Лудогорец" изцяло се е фокусирал върху участието си в Лига Европа. Сигурен съм, че съвсем скоро ще отпаднат и тогава ще вдигнат оборотите в Първа лига. Пожелавам от сърце на "Левски" да стане шампион, но реално шансовете са твърде малки. Ще им бъде много трудно, просто нямат класата.

- Защо напусна "Локомотив" (Сф)?

- Политиката, която изповядват там, не ми хареса. Отношението на собственика Иван Василев към футболистите не е нормално. Не ме устройваше там. Той даваше интервюта как ме е изгонил. Това, което говори, са пълни глупости. И от "Герена", и от "Локо" сам станах и си тръгнах. Сега тренирам сам, нямам излишни килограми, искам да играя още.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене