70 000 гледаха на живо откриването на московския фестивал на светлините

Десетки хиляди се събраха да видят окъпаната в светлина Москва.

Около 70 хиляди човека гледаха през уикенда на живо откриването на международния московски фестивал “Круг света”. Церемонията, която се провежда за осми път и събира светлинни и пиротехнически дизайнери, видеоартисти и графични дизайнери от цял свят, бе на Гребния канал на Москва.

Шоуто, наречено “Карнавал света”, продължи около 1 час. То представляваше разходка из различни стилове музика и различни епохи. Видеото за всеки номер бе прожектирано върху няколко 12-метрови куба, поставени над водата, и върху фонтани и пиротехнически ефекти.

Фестивалът, който се организира от Московския департамент по спорт и туризъм, продължава на различни места в руската столица. Всяка вечер публиката ще трябва да избира между 3D мапинг върху фасадите на исторически сгради като Болшой театър и Малий театър на московския театрален площад, аудиовизуален спектакъл за бъдещето на света в Царицино и други шоупрограми из целия град. По време на фестивала много сгради в Москва променят обичайното си осветление нощем.

Тази година на фестивала гостуват японски и британски пиротехници и визуални артисти, които освен демонстрация на своите постижения ще участват и в семинарни програми, където ще четат лекции за специфичните начини, по които се прави 3D мапинг и др.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене