Лука Модрич е играч номер 1 на ФИФА за 2018-та! (Видео)

Лука Модрич е новият №1 в света! /Снимки: Ройтерс

Хърватският национал Лука Модирч бе избран за Играч номер 1 на ФИФА за 2018 година. Плекмейкърът на Реал Мадрид се справи с конкуренцията на своя съотборник Кристиано Роналдо и нападателя на Ливърпул Мохамед Салах.

„За мен е голяма чест да бъдат тук пред вас с тази страхотна наград. Искам да поздравя Мохамед Салах и Кристиано Роналдо, които направиха страхотни сезони. Сигурен съм, че Мо ще имаш нова възможност да се бориш за тази награда. Тази награда не е само за мен, Тя е за всички, с които работих през последните години. Благодаря на моето семейство, без което нямаше да бъда този играч и човек, в който се превърнах. Благодаря на феновете от цял свят за страхотната подкрепа, която ми оказват. Благодаря на всички, които са гласували за мен“, коментира Лука Модрич, който получи наградата си от президента на ФИФА Джани Инфантино.

Победителят в анкетата на ФИФА се определя след гласуване на треньори, капитани, избрани журналисти и фенове.

Модрич позира със семейството си
Модрич позира със семейството си

Успехите на Модрич на клубно и национално ниво логично му донесоха и скъпоценния приз. Хърватинът стигна до финал на Мондиал 2018 година с тима на своята страна, а малко по-рано през годината спечели и титлата в Шампионската лига с тима на Реал Мадрид.

Модрич се превръща в първия хърватин, който печели толкова голямо отличие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)

Напишете дума/думи за търсене