Седмица на моноспектакъла в Монтана в драматичния театър в Монтана

СНИМКА: Авторката

От 26 септември до 3 октомври ще се проведе второто издание на „Седмица на моноспектакъла в памет на актьора Петър Митев“. Това съобщи директорът на драматичния театър Любомир Бояджиев.

Тази година в програмата на фестивала са включени 4 театрални заглавия сред които са гостувания на екипи от Велико Търново и Костинброд, и една премиера.

По традиция първото представление ще е „Българска ни работа“ на актьора Тихомир Иванов. Датата е 26 септември. Спектакълът е драматизация на Петър Митев по текстове от българския печат. Петър Митев е и режисьор на представлението.

Друг акцент в програмата на „Седмицата“ е гостуването на Театър „Цветан Станков“ – Костинброд. Те ще представят пиесата от Стефан Цанев „Деца на света“. Представлението им ще е на 28 септември, ден след тяхното участие на фестивала „Кръстьо Пишурка“ в Лом.

На 2 октомври ще гостува актьорът от Великотърновския музикално-драматичен театър Иван Митев с неговия моноспектакъл „Покаяние“, който е изграден на базата на пиесата от Константин Илиев „Великденско вино“.

Акцент сред заглавията е премиерата на моноспектакъла на актьора Иван Истатков по повестта на Павел Спасов Греховната любов на Зографа Захарий“. Това е римейк на спектакъла, който актьора представяше в репертоара на театъра през 1993 година. Предпремирата на „Греховната любов на Зографа Захарий“ ще е на 29 септември във Василовци, а премиерата ще е на 3 октомври в Монтана.

За реализирането на второто издание на „Седмицата на моноспектакъла в памет на Петър Митев“ помогнаха кметовете на Община Монтана и Община Брусарци.

Представленията в Монтана ще се играят в Зала Клуб на актьора с начало 19 часа, а представлението във Василовци ще е от 18 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене