Звездата на цигулката Вадим Репин пристигна у нас, открива юбилейния сезон на Софийска филхармония

Вадим Репин  СНИМКИ: Пресцентър на Софийската филхармония

Концертът е под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев

На 27 септември в зала „България“ ще прозвучи Концерт за цигулка N1 от Шостакович в изпълнение на гениалния руски виртуоз Владимир Репин. Във втората част на събитието Софийска филхармония ще представи Симфонията „Из новия свят“ на Дворжак, съобщават от пресцентъра на Софийската филхармония.

Покорилият световните сцени и сърцата на милиони почитатели цигулар е в България по покана на диригента и директор на Софийска филхармония Найден Тодоров. Поводът е официалното откриване на 90-годишния юбилеен сезон на националния ни оркестър. Концертът е под патронажа на президента на Република България г-н Румен Радев.

Талантливият виртуоз храни топли чувства към страната ни и с умиление си спомня за дебюта си на сцената на зала България през 1984 г, когато е едва 13-годишен. Това е причината Репин да откликне на поканата за концерт в София, независимо от наситената си програма, която включва турнетата с Лондонския симфоничен оркестър, Симфоничния оркестър NHK в Токио, Карнеги Хол в Ню Йорк, зала „Плейел” в Париж, Концертгебау в Амстердам, Роял Албърт Хол и др.

Два дни преди концерта Вадим Репин кацна усмихнат на летище София с полет от Москва в очакване на репетиции му със Софийска филхармония, юбилейния концерт и майсторския клас, който ще изнесе пред студенти от НМА на 28 септември.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене