Жител на Сан Франциско създаде мобилно приложение за екскременти по улиците

Сан Франциско Снимка: Pixabay

Сан Франциско е градът на новите технологии, но и на изпражненията по улиците, било то кучешки или човешки. Предприемчив обитател на града е съчетал тези два аспекта в необичайно мобилно приложение, което локализира кучешките и човешките екскременти по улиците и подава сигнал до общинските служби, за да дойдат и да ги почистят, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Приложението носи име, което пародира името на социалната мрежа Снапчат, само че то се казва Снапкрап (от английското Snapcrap, което в буквален превод означава "снимай екскремента"). Създател на приложението е Шон Милър. Той казва, че идеята му хрумнала, тъй като му писнало да заобикаля ежедневно кучешки и човешки изпражнения по улиците на града. Според него приложението му е просто. То автоматично геолокализира екскремента и подава сигнал в общинската служба на телефон 311.

Инициативата илюстрира един голям проблем на Сан Франциско, град с 900 000 жители, в който цените на жилищата и на наемите скочиха, заради развитието на технологичния сектор, привличащ все повече хора. Заради тези високите цени много хора се оказаха бездомници и живеят на улицата.

Някои квартали са изключително мръсни именно заради бездомниците в тях, които нямат друг избор освен да се облекчават на улицата. Градските власти дори създадоха специален отряд, който да чисти изпражненията от улиците на квартала Тендърлойн, в който живеят почти половината бездомници в Сан Франциско. Отрядът обаче е малък и наброява пет човека, които трудно се справят с разрастващия се негативен феномен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене