С четене и цветя празнуват рождения ден на Радичков в Берковица и Монтана

 С литературни четения и цветя честват рождения ден на магьосника на словото Йордан Радичков в Берковица и Монтана. На 24 октомври се навършват 89 години от рождението му.

Неговите съграждани ще почетат паметта му пред паметника „Дървото на живота“ от 11 часа. Кметът Милчо Доцов ще връчи годишната награда на Община Берковица за 2018 г. на Йордан Радичков-внук, автор на книгата "Малка човешка мелодия" за приноса му в културния живот на общината и популяризиране на берковския край. В същия ден от 17:30 часа в изложбената зала на къща-музей „Иван Вазов“ ще бъде открита изложба за писателя-земляк, ще бъдат наградени победителите от фотоконкурса на тема: „Радичковите герои -животните“ и ще бъде изнесен кратък рецитал. Във фоайето на монтанската библиотека е подредена изложба с творбите на Радичков и негови автографи, към която вече са проявили интерес от VII ОУ, чиито патрон е самобитният писател. На рождения му ден в 17 ч. в Детски отдел на библиотеката ще бъдат връчени наградите на победителите от програмата Децата на Монтана четат 2018”.

В началото на месеца Регионална библиотека „Гео Милев“ стартира инициативата „Опит за летенe из творчеството на Радичков“'.Тя се обърна с открито писмо към всички библиотеки в България и ги призова в дните от 22- ри до 26-ти октомври малки частици от мъдрите слова на Радичков да полетят в уеб сайтовете им или на Facebook страниците им, както и да осъществят инициатива, свързана с творчеството му. На 29 октомври от 18 часа в рамките на Радичковите дни своя традиционен концерт ще представят младите таланти от ОДК „Ние, врабчетата“. До края на месеца в Художествена галерия „Кирил Петров“ и експозиционна зала „Кутловица” ще остане националната изложба биенале „Тенец“.Тя също е посветена на творчеството на Йордан Радичков и включва творби на 222-ма автори в областта на графиката, живописта, скулптурата и приложното изкуство.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене