Проверяват 2461 коли BMW у нас, можело да пламнат. По света са 1,6 млн. (Обзор)

Дизеловият X3 е един от моделите на BMW, който може да е засегнат от мащабната сервизна акция.

BMW привиква обратно в сервиза 1,6 милиона автомобила заради технически проблеми, които могат да предизвикат възпламеняване на колите.

Става дума за продажби в цял свят, съобщиха от автоконцерна във вторник. Проблемни са автомобили, произведени между август 2010 и август 2017 г. При тях има изтичане на газ от охлаждането, което при определени условия може да доведе до възпламеняване на автомобилите. BMW вече веднъж обяви подобна акция през август, но тогава се смяташе, че са засегнати 480 000 автомобила. Сега броят им е увеличен на 1,6 милиона.

От “BMW България” казаха пред “24 часа”, че са изпратили уведомление за безплатна сервизна акция на 2461 собственици, които могат да имат потенциален проблем. Колите ще бъдат прегледани и ако има нужда, ще бъдат ремонтирани. 619 автомобила са били включени в първата фаза на сервизната акция от август, а сега са добавени още 1842 коли.

“Вътрешни проучвания на BMW показаха, че при някои дизелови автомобили има възможност за теч на съдържащата се етиленгликол охладителна течност от охладителя на EGR (рециркулацията на отработените газове - б.р.). В комбинация с типичните отлагания на сажди, както и обичайно високите температури, може да се появат тлеещи частици. В много редки случаи може да се стигне до разтопявания във всмукателния колектор, което в екстремни ситуации да доведе и до пожар. Поради това BMW взе решение да проведе сервизна акция. При нея EGR моделът ще бъде проверен и при установяване на неизправности съответните компоненти на евентуално засегнатите дизелови автомобили ще бъдат подменени. Целта е заздравяване на доверието на клиентите в нашите продукти”, се казва в официалното съобщение на германската марка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви

Напишете дума/думи за търсене