Коронясват "Борусия"

Ройс отново се оказа колът в сърцето на "Байерн"

Едва 11 кръга изминаха във футболната Бундеслига, но медии и фенове прибързано коронясаха "Борусия" (Дортмунд) за новия шампион. Това стана след изумителната победа на "жълтите" на собствения им стадион "Сигнал Идуна парк" с 3:2 над големия съперник "Байерн" (Мюнхен).

Така в класирането дортмундци са начело с актив от 27 точки, докато баварците са вече с цели седем по-назад. На второ място е "Борусия" (Мьонхенгладбах), но изглежда всеобщото мнение е, просто досега са имали късмет.

Роберт Левандовски (26', 52') на два пъти извеждаше мюнхенци напред, но Марко Ройс (49', 67' - дузпа) изравняваше, а резервата Пако Алкасер (73') донесе триумфа на своите.

"Стана изумителен двубой, но ако бяхме загубили, едва ли сега щях да говоря тези работи - коментира героят Марко Ройс. Той е любимецът на Дортмунд, тъй като отказа няколко оферти от "Байерн", който често взима футболисти от "Борусия" с по-примамливи оферти и, разбира се, сериозни трансферни суми. - Беше велик мач и е невероятно, че имах честта да играя в него. Вторият ми гол? Този шут или щеше да свърши в южната трибуна, или в мрежата. Доволен съм от това къде се озова топката."
Въпреки загубата и изоставането в класирането президентът на "Байерн" Ули Хьонес провеси нос, а заяви, че битката тепърва започва. "Невероятен мач, поздравления за всички на терена и край него. Няма драма за нас, битката продължава. Да загубиш мач е нормално, дори за "Байерн", каза Хьонес.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене