Джони Деп няма вече да бъде Джак Спароу

Джони Деп напуска поредицата "Карибски пирати", съобщи сценаристът Стюарт Бийти. Според специалисти това ще доведе до загуби за филма. Актьорът в момента представя новата си роля като Гринделвалд във втория филм от поредицата "Фантастични животни" по сценарий на Джоан Роулинг. Тя обаче разкри, че е имало период, когато са обмисляли Деп да бъде сменен, заради обвиненията срещу него в домашно насилие.

Деп се разделя с един от най-емблематичните си герои – капитан Джак Спароу. Сценаристите на поредицата заявяват, че той няма да участва в бъдещите филми от поредицата "Карибски пирати". Официалната причина е, че според тях образът вече се е изчерпал в този му вид. За 15 години от излизането на първата част Деп участва в общо пет филма от поредицата, последно в "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар". И въпреки че продуцентите планират още филми, в тях няма да има място за Джони Деп.

Новината бе приета трудно от феновете на поредицата, които се разделиха на два лагера. Едните не искат никой друг на негово място и настояват Деп да бъде върнат, а другите търсят нестандартно решение и разнообразие, като например се вземе жена вместо Джони. Мнозина обаче не възприемат идеята за дама като капитан Спароу и се надяват на някой друг голям актьор от калибъра на Джони Деп. Решението ще е трудно за "Дисни", които и без това отчитат спад в приходите с последния филм от поредицата. Но според някои специалисти липсата на Джони Деп в бъдещите ленти ще донесе още загуби.

Последните години не са съвсем лесни за актьора, който се сблъска с множество дела, финансови загуби и задължението да плаща обезщетения. През 2016 г. около Деп се разрази огромен скандал. Тогавашната му съпруга Амбър Хърд, с която имаха брак от малко повече от година, обяви, че иска развод, защото Деп я малтретира. 30-годишната красавица разкри, че Деп вечно е пиян или дрогиран и не се колебае да я удря. Тя дори публикува свои снимки със синини в социалните мрежи и бе категорична, че се страхува за живота си.

В подадената от нея молба в съда тя предяви искане за половината от авоарите на съпруга – тоест 200 милиона долара, тъй като се оказа, че двамата с Джони нямат предбрачен договор. С официално изявление в подкрепа на актьора излязоха бившата му партньорка Ванеса Паради и дъщеря му Лили-Роуз, които категорично заявиха, че той никога не е проявявал агресия към когото и да било. Десетки актьори също подкрепиха Джони, обявявайки цялата ситуация просто за "гнусно изнудване за много пари". Зад него застанаха Мики Рурк, Пол Бетани и Лори Холдън от "Живите мъртви". В крайна сметка Амбър получи едва 7 милиона, които обяви, че дарява за благотворителност. Тя избра да отидат при организация, която работи с жени, преживели насилие.

Историята като че ли остана в миналото, но с разразяването на огромния скандал с #MeToo движението мнозина се сетиха за Джони Деп и настояха той да бъде прокуден от Холивуд или поне да не му се дават роли. Но Деп не само получи нови роли, а дори бе нает да изпълни една от емблематичните в новия филм от поредицата за "Фантастични животни" по сценарий на самата Джоан Роулинг.

Когато почитатели на поредицата за "Хари Потър" разбраха, че се очаква Деп да се превъплъти в самия Гринделвалд (изписван в българското издание на книгите като Гриндълуолд), мнозина от тях се разгневиха в социалните мрежи. Дори се направиха подписки Деп да бъде махнат от поредицата. Някои си позволиха да обвиняват самата Роулинг за този избор. Въпреки скандалите тя първоначално запази мълчание и не коментира избора си. Когато обаче нещата ескалират, тя пусна коментар, в който нито осъжда Деп, нито го защитава, а просто обясни, че той е прекрасен актьор и ще бъде изключително подходящ за ролята. Все пак се оказа, че тя е обсъждала с режисьора Дейвид Йейтс възможността за смяна на актьора, но и двамата не са искали да взимат такова решение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене