25 години след чудото на "Парк де Пренс" - "Господ е българин" в Музея на спорта

Изданието бе представено пред журналисти в Музея на спорта

"Господ е българин" - юбилейното издание, посветено на победата над Франция с 2:1 на 17 ноември 1993 г., беше представено пред медиите в Музея на спорта.
Луксозното списание събира в себе си цялата вълнуваща история около двубоя, превърнал се в повратна точка за родния футбол.

Легендарният фоторепортер Бончук Андонов с журналистическия екип на списанието

Победният гол на Емил Костадинов в последната минута на срещата праща България на финалите на световното първенство в САЩ '94 и превръща мечтите в реалност.
В колекционерското издание са събрани уникални снимки на майсторите на спортната фотография Бончук Андонов и Иван Григоров от събитията преди мача, по време на самата среща и радостта след последния съдийски сигнал на шотландския рефер Лесли Мотръм.
Журналистическият екип, изработил списанието, успява да издири и публикува и други интересни кадри, които се публикуват за първи път.
Те са от семейните архиви на футболисти, участвали в паметния мач.
Читателите ще видят железния защитник Трифон Иванов като малко момче, яхнало магаре по време на лятна ваканция, прекарана на село.
Ще разберат как от игрището на село Българско Сливово тръгва към големия футбол Цанко Цветанов. И още - не е за вярване, но Данчо Лечков не винаги е бил плешив, а като млад е омайвал девойките с буйна грива.
Списанието "Господ е българин" излиза 25 години след победата на България над Франция с 2:1 на "Парк де Пренс"

Има снимка на Любо Пенев с една от първите спечелени купи в детския отбор на ЦСКА с наставник Аспарух Никодимов.
Но дори и това не е всичко - от списание "Досие" читателят ще разбере как Ел Голеадор омайва мулатка на летището, за да може двамата с Емо Костадинов да получат френски визи. На какъв необичаен пост Димитър Пенев поставя Златко Янков преди мача. Кого среща Данчо Лечков по хавлия след победния гол за България. Каква е истината за обещаните колосалните премии, които едва не скарват футболисти и ръководство на БФС преди САЩ '94.
Един от първите, които си купиха списания в Музея на спорта, беше емблематичният фен на ЦСКА и националния отбор Димитър Ангелов-Дучето.
"Едното ще го подаря на капитана на националния отбор Ивелин Попов - каза Дучето. - За да си спомни каква радост е изживял като дете и да покаже на останалите какъв национален отбор сме имали. Отбор, който можеше да победи всеки, а не трепереше от Кипър. Другото списание е за тогавашния президент на БФС Валентин Михов. Най-големият успех на националния отбор е четвъртото място на световното първенство в САЩ, но до него нямаше да се стигне без тази есенна вечер на "Парк де Пренс". Ще подаря списание и на моя двегодишен внук Димитър, който вече има членски карти на ЦСКА-София и ЦСКА 1948."
Юбилейното издание "Господ е българин" се радва на огромен интерес още в първите дни на излизането на пазара.
Разпространителите не смогват да изпълняват всички поръчки на свои постоянни читатели.
Те препоръчват всеки, който желае да се сдобие с уникалното колекционерско издание, да побърза и да го потърси на вестникарските сергии преди окончателното изчерпване на тиража.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене