Ботите - от найлон и с дантела

Носят се с дънки и панталони над глезените или с елегантни рокли

Преходният период между топлите дни и големите снегове е времето, в което могат да се носят боти. Този тип обувки се избягват от жените, които от сандали директно минават на ботуши, както и от почитателките на маратонките, които са много популярни през последните две-три години. Но пък ботите са атрактивен вариант, особено ако знаете как да ги носите и подберете интересен модел.

Разнообразието, което се предлага, е изключително голямо и дава възможност за комбинация с всякакъв стил дрехи. Уестърн визията явно отново се връща на мода, защото сред водещите линии са каубойските боти, а за зимата - ботуши. Тези модели със сигурност няма да се приемат с възторг от привърженичките на елегантните тоалети, защото

изглеждат грубовати,

а заради острите върхове стъпалата - твърде дълги. Твърде са претенциозни и трябва да се внимава с какво се съчетават. За да не изглеждате като току-що изскочили от каубойски филм, не слагайте към тях кожени панталони или такива с ресни. Всъщност не добавяйте нищо друго в този стил, заложете на коренно различно облекло. Пасват на леко разкроена или съвсем широка пола. Могат да се носят и с тесни дънки над глезените.

В класика са се превърнали ботите тип “Челси”. Най-често са от велур, заострени или леко заоблени отпред. В горната си част имат ластици, които позволяват лесно да се обуват, ако не е добавен цип. Съвсем изчистеният им дизайн ги прави лесни за комбиниране. Обикновено са в черно, светло-и тъмнокафяво или синьо. Могат да са с равна подметка, но и с дебел средно висок ток. Когато се носят с дънки, задължително условие е крачолите да са по-къси или да са навити, така че да се виждат 1-2 сантиметра от краката или да се подават някакви цветни чорапи.

Кубинките и спортните боти, декорирани с пухкава кожа, са популярни сред тийнейджърките, въпреки че към тях често посягат и представителки на нежния пол в зряла възраст. В този тип обувки няма нищо женствено, но са удобни и има шанс с тях краката да останат сухи, ако завали дъжд. Не стават за делови костюм и изискана рокля, но пасват към спортни или спортно-елегантни дрехи.

Сериозно присъствие в колекциите за есента имат ботите тип чорап. Тъй като с тях краката изглеждат много красиви, те се предлагат във всякакви разновидности. Има ги от лак, който отново се завръща, въпреки че все още прави първите си опити да се наложи и не е сериозно застъпен. Лансират ги от естествена и екокожа, като при втория вариант

ципът не е задължителен,

защото материята може да е силно разтегателна. И все пак, ако няма цип, не ги поръчвайте онлайн, защото има риск да не успеете да ги обуете, ако сте с високи сводове. Най-ефектно изглеждат моделите, при които стъпалото изцяло е обвито от плътен или дантелен чорап, добре прикрепен към твърдата подметка с висок ток. Лесно се обуват, защото горната част се разтяга както при обикновените чорапи и след това плътно прилепва по глезените. Тези боти могат да се носят с абсолютно всичко. Добре стоят с тесни дънки, със строг костюм, с красива рокля, стават дори за вечерно парти. Могат да са от черна дантела, в сребристо, крещящо червено, в бяло или в златист тон.

Няма как да останат незабелязани и ботите, които в горната си част имат нетрадиционен дизайн. Асиметрично изрязване, прехлупване на кожата, обърната материя, декорирана с камъни, са само част от идеите, които ги правят неустоими за жените със страст към обувките.

Найлонът, който присъстваше в пролетните и летните колекции, е намерил място и сред концепциите за есента. Прозрачните боти не са за цял ден, а и ако отдолу не сложите някакъв ефектен, но и плътен чорап със сигурност краката ви ще замръзнат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене