6 признака, че имаме гастрит, без да подозираме

снимка: Pixabay

Гастритът е неприятно състояние, което означава възпаление на лигавицата на стомаха. Първите му признаци често приличат на обикновено стомашно разстройство или последствия от преяждане - затова и много хора не му обръщат внимание. Окончателна диагноза може да се постави само с помощта на ендоксопия, но има някои ранни прознаци, на които непременно трябва да обърнете внимание и при наличието им да посетите лекар.

Подут стомах

Има десетки прични за увеличаване на размерите на стомаха - и повечето от тях са напълно безопасни. Но ако чувствате подуване след почти всеки прием на храна или организмът ви реагира така на обичайни продукти, е необходимо да посетите специалист.

Киселини

При гастрит в червата обикновено се образува излишък от един вид бактерии - Helicobacter pylori. В нормалния случай стомахът изработва киселина за преработване на храната и смазка, която предпазва стените на корема. Тези бактерии обаче могат да нарушат производството на естетсвени защити, да променят активността на ензимите и да предизвикат киселини. Ако често усещате парене в областта на хранопровода, това може да е ранен знак за гсатрит.

За останалите четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене