6 тайни на хранителната индустрия, които ни вредят

снимка: Pixabay

За никого не е тайна, че хранителната индустрия е бизнес, който се грижи повече за собственото си финансово състояние, отколкото за здравето на обикновените потребители. И много често използва уловки, които може да се окажат вредни за нас. Кои са триковете, които е добре да знаем.

Студеният зелен чай не е полезен

Ясно е, че сладките газирани напитки не се отнасят към категорията на полезните продукти и са дълбоко презирани от привържениците на здравословното хранене. Съвсем друго нещо, според повечето хора, са бутилките зелен чай, богат на антиоксиданти, витамини и минерали. Радостта им обаче е напразна. Студеният зелен чай на практика няма нищо общо с горещия си аналог. Според изследванията, в студения зелен чай в най-добрия случай се съдържат от 8 до 28 мг катехини (полезни антиоксиданти), а в чаша прясно запарен зелен чай количеството в 300 - 400 мг.

Не консумирайте царевични люспи

Бързи закуски са особено популярни, когато изглеждат полезни. И идеята просто да залеем с мляко царевични люспи за закуска изглежда доста примамлива - на пръв поглед, отлична диетична и нискокалорична закуска. Според лекарите и диетолозите обаче е по-добре да не го правим.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене