96-годишната Стоянка Мутафова с награда в „Парад на изкуствата“: Ставам на 97 и почвам нови пиеси

Стояна и дъщеря й са неразделни

Муки ми е достойната наследница, гордея се с таланта й!

96-годишната Стоянка Мутафова грабна наградата за изключителни постижения и 70 години на сцената в „Парад на изкуствата“.

Събитието бе организирано от продуцента на актрисата Евгени Боянов и събра накуп звезди от родната сцена - Йорданка Христова, Аня Пенчева, Мария Грубешлиева, модели, бизнесмени и артисти. Звездата на вечерта бе дъщерята на Мутафова - Муки, която блестеше във флорална рокля и взе наградата на майка си.

„Щастлива съм, защото книгата, която написах за нея, бе много успешна, а турнето ни в повече от 30 града на България ни среща с хилядите нейни почитатели и мои приятели“, сподели щерката на Стоянка. Самата актриса не дойде на тържеството, тъй като събира сили за представленията си в края на месеца.

Муки взе наградата на майка си
Муки взе наградата на майка си

„Това не значи, че не знам какво става. Информират ме по телефона. 70 години на сцената не са малко, но моя достойна заместница е Мария, дъщеря ми. Гордея се с таланта й да пише“, доволна бе Мутафова, която все още не се отказва от сцената. „Понякога си казвам, че вече ми е трудно да играя, но пак ставам, събирам сили и тръгвам. Няма какво да правя вкъщи - има постановки, има светли хора, за които и без пари ще съм на сцената. За сцената съм се оженила вече, след Нейчо и Муки друго няма какво да обичам. Това ми остана - сцената, детето и спомените“, сподели Стоянка по телефона.

Мутафова ще играе отново на 22 ноември в театър „Сълза и смях“ любимата си постановка „Госпожа Стихийно бедствие“. „А после и декември имам доста неща. Надявам се да започна от догодина и нови пиеси. Първо да навърша 97 на 2 февруари, пък след това продължавам напред“, сподели още Мутафова. Останалите награди в „Парада на изкуствата“ спечелиха Аня Пенчева, Йорданка Христова, бизнесменът Кристиян Христов и много други.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене