Още мощ за Honda HR-V

Honda разкри подробности за новата версия на HR-V, обозначена като ниво на оборудване Sport. Моделът е с 1,5-литров турбобензинов двигател VTEC TURBO и със специални спортни настройки на шасито и окачването. Вариантът HR-V Sport ще зарадва почитателите на функционалния кросоувър на Honda и с динамичен стилов пакет за екстериора, допълнителни подобрения в интериора, както и

с дизайнерски

поръчкови опции,

които ще са част от стандартното му оборудване.

1,5-литровият мотор VTEC TURBO на джипката HR-V Sport дебютира миналата година в десетата генерация на Honda Civic. 4-цилиндровият силов агрегат е с мощност 182 к.с. при 5500 об./мин за версията с 6-степенна механична трансмисия и при 6000 оборота с безстепенната вариаторна скоростна кутия CVT. Максималният въртящ момент от 240 Нм се постига при 1900 - 5000 об./мин, а този с автомата е 220 Нм при 1700 - 5500 оборота.

HR-V Sport е субкомпактен SUV със специалната технология с високоефективни амортисьори, наречена Performance Damper. Те са монтирани отпред и отзад и намаляват страничното клатене и усукването на шасито. Като цяло подобряват стабилността, особено при внезапни смени на пътната лента. Освен това свежда до минимум вибрациите при движение по неравни пътища.

Воланът на тази

версия е с

уникални

настройки

благодарение на фирмената технология на Honda за динамична устойчивост AHA (Agile Handling Assist).

Подобренията във външния дизайн включват интерпретация на графичната визия на предницата, типична за новите модели на Honda (т. нар. Solid Wing Face). Спортната версия се

отличава от

стандартната по

лъскавия черен

хромиран панел,

както и по медните акценти в предната решетка, които обрамчват и фаровете за мъгла.

Други динамични стилови елементи във външния дизайн на HR-V Sport са тънкият преден сплитер, страничните декорации, оформлението на калниците и агресивната задна броня, всички до един решени в черно. Спортното оборудване включва и черни капачки на страничните огледала.

Късите и дългите фарове стандартно са с LED светлини, както и мигачите и дневните.

Динамичното оформление продължава и в интериора - предните седалки са с подобрена странична поддръжка както за долната си част, така и за облегалките, салонът е в ексклузивна цветова комбинация от червено и черно, като покривът е решен изцяло в тъмния цвят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене