Летни рокли и през зимата

Съчетайте летните рокли с топли пуловери. СНИМКИ; РОЙТЕРС

Комбинирайте ги с широки пуловери, които не са в черен цвят

Не оставяйте летните си рокли да събират прах в гардероба. Няма значение, че е средата на декември, а температурите са паднали под нулата. Важно е единствено умението да ги комбинирате с останалите си дрехи, така че хем да ви е топло, хем да изглеждате добре.

Най-удачно би било да ги съчетаете с топъл пуловер, който може да е ватиран отвътре. Хубавото е, че колкото е по-широк и небрежно спускащ се по тялото ви - толкова по-красиво стои. Нужен ви е и колан. Неговата цел е да подчертае талията ви. Имате избор дали да го скриете, хващайки само долната част на пуловера, или изцяло да обхването с него дрехата. Цялта е да бъдете небрежна, оставяйки хората да се чудят дали носите пуловера с рокля или с пола. Разбира се, коланът не е задължителен аксесоар. Ако прецените, че талията ви не се губи, го пропуснете.

Детайлите в роклята са много важни. Пример е наличието на яка. При такава изберете пуловер, с който да добиете популярния в последните години нърд стил (идва от англ. ез. и означава зубър). Може да бъде с геометрични фигури, на райе или с декорирани носле, очи, мустачки и уши на коте. 

Не е задължително да слагате колан
Не е задължително да слагате колан
Избирайте свежи цветове.
Избирайте свежи цветове.

Това обаче едва ли би бил най-удачният вариант, ако роклята има повтарящи се флорални мотиви. Тогава заложете на едноцветните пуловери. Избягвайте обаче черните. Летните рокли трябва да бъдат дръзки и ярки. Черното би убило тази им ефектност. Ако искате да са изчистени, заложете на класическите сиви или бели пуловери. По-смелите да опитат такива с цвят горчица, бледорозово, тюркоазено, коралово.

При роклите с тънки презрамки

Когато искате да облечете широка лятна рокля от тънка материя и много тънки презрамки, изберете пуловер с висока яка или поло, който плътно пасва по тялото ви. Него загащете в термо чорапогащник. Облечете над тях роклята. Истината е, че тя няма да ви предпази от студа навън. Ще бъде само за украса. При ниските градуси ще ви помогнат не само пуловерът и чорапогащникът, но също така топлите зимни ботуши и яке, чиято дължина задължително стига под кръста.

Изберете ботуши поне до коляното или високи чорапи 

Дългите чорапи са много модерни.
Дългите чорапи са много модерни.
Най-добре си вземете чизми.
Най-добре си вземете чизми.

Дори да си сложите термо чорапогащник, най-вероятно ще ви бъде студено на краката. Може да избегнете това с два варианта. Единият е с високи ботуши, здраво подплатени отвътре. Нека стигат поне до коляното ви, ако са чизми, още по-добре. Така ще оставите малка част от бедрото си, която е защитена от студения вятър само от чорпогащника. Освен това този вид обувки може да направи краката ви по-стройни. Втори вариант е да си вземете дълги вълнени чорапи, които да покриват поне прасците ви.

Барета за по-голям шик

Баретите придават романтичен вид.
Баретите придават романтичен вид.

Съчетаването на лятна рокля и пуловер има романтичнo излъчване. А какво може по-добре да го подчертае от френската барета? Затова задължително си набавете такава тази зима. За предпочитане е да подберете цвета й да бъде еднакъв с този или на колана, или на обувките. Разбира се, може да изберете и класическата черна барета, но няма да сгрешите, ако заложите на бежовата, кафявата, червената, жълтата. Тя е много подходяща, когато решите да замените якето с дълго палто.

Дългите рокли вървят и със суитшърти 

Смесването на различни стилове е модерно.
Смесването на различни стилове е модерно.

При дългите летни рокли важат абсолютно същите правила като при късите. Те имат и едно предимство - може да замените пуловера със суитшърт без цип, но по възможност с шапка. Колкото по-спортен е, толкова по-добре, независимо дали роклята е официална. Смесването на различни стилове е търсен ефект, който кара хората да ви забележат. Освен това няма специфични правила относно цветовете. Може да ги комбинирате както си поискате. Не се страхувайте да експериментирате с тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене