Боян Биолчев с първи екземпляр за ЧРД на кървавата повест за оцеляване на Балканите

Заглавията на издателство “Труд” привличат вниманието на много читатели на Панаира в НДК.  СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Най-новото издание “Преселение” на КК“Труд”, е хитът на Международния панаир на книгата

Великолепният албум “Цанко Лавренов” изуми ценителите на изкуството

Издателство “Труд” направи най-хубавия подарък на проф. Боян Биолчев. Честитейки му рождения ден вчера, те му съобщиха новината, че току-що излязлата му повест “Преселението” е най-продаваната книга на щанда на издателството на 46-ия международен панаир на книгата (номер 203, ет. 2). Днес (12.12.) от 13,30 ч авторът ще дава автографи и ще разговаря с читатели там.

На голям интерес сред любители на изкуството се радва изключително луксозният албум “Цанко Лавренов” с 1073 висококачествени снимки на творби на именития художник и с текстове на най-добрите ни изкуствоведи. Той е сред кандидатстващите за наградата “Златен лъв” на Асоциация “Българска книга”, която се дава за проект и най-добро оформление и печат. Тя ще се връчи в петък.

Щандът на “Труд” е брандиран с палавата муцунка на зайчето Питър - издателството има ексклузивни права върху приказките на Биатрикс Потър. Преди коледните празници родителите избират “Зимна приказка” с приключенията на любимите герои.

Голям е интересът и към петата епична история от сагата на Лусинда Райли - току-що излезе “Сестра на луната” - историята на петата героиня.

Над 300 заглавия могат да се купят с 20% отстъпка и дори повече на щанд 203.

Издателство “Труд” е традиционен участник в Софийския международен панаир на книгата. “За мен е огромна чест да открия 46-ия софийски международен панаир на книгата и 6-ия международен литературен фестивал. НДК се превръща във вълшебен дворец, в който читателите стават пътешественици и приключенци в непознати светове", каза вицепрезидентката Илияна Йотова при откриването на форума. Подчерта, че неутолимата жажда да се чете е единственото препятствие срещу злото и невежеството. Вицепрезидентката пожела всеки да си отиде от НДК с книга. (Малко по-късно тя си купи биографията на Стефан Данаилов “Романът на моя живот”.) 

Зам.-кметът доц. д-р Тодор Чобанов поздрави организаторите от името на кмета Йорданка Фандъкова. Той каза, че Софийският международен панаир на книгата заема важно място в културния календар на Столичната община и се ползва с нейната подкрепа.

160 издателства чакат читателите на 6 етажа шест дни (до 16.12.). Тази година той е под мотото “Четири страни - един език” и представя литературата на Австрия, Германия, Швейцария и Лихтенщайн.  

 
 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене