Виктор Калев взе песните на Лили. Не му се сърдя!, казва певицата

Снимки: Юлиан САВЧЕВ

На концерта в памет на Точно Русев

„Взех правата на песните, които Лили Иванова е изпяла от Тончо Русев. Това се случи малко преди този изключително талантлив човек да си отиде от този свят“.

С тези думи актьорът Виктор Калев изненада публиката на вчерашния концерт „Коледни звезди“, който всяка година неповторимата Искра Радева прави.

Калев изпя три песни на Лили Иванова със "собствен" глас, без да имитира примата ни
Калев изпя три песни на Лили Иванова със "собствен" глас, без да имитира примата ни

Това, че Калев е взел правата на песните на Лили, не значи, че самата изпълнителка не може да ги изпълнява. Просто актьорът е получил възможност и той да пее същите парчета.

„За мен е чест, че съм част от магията Тончо Русев. Когато бях дете, отраснах с моя грамофон. Не обичах да ходя на детска градина, а пък нашите ходеха на работа и затова ме заключваха вкъщи с грамофона и с 20-те плочи, които имахме - само на български. Слушах и имитирах певците, разказвачите на приказки, опитвах да променям гласа си, мислейки, че така се прави“, сподели с усмивка Виктор Калев. В началото той се забавлявал - имитирал пред съседите, бабите, дядовците, приятелите и родителите в Златоград не само Лили Иванова, но и Емил Димитров, Георги Христов, Йорданка Христова и много други. „Много бих искал да мога да изиграя всеки, но това не е реално. И стана така, че любовта ми към грамофона повлия на избора ми на професия. И ето, доведе ме при вас“, каза още Калев, а залата избухна в аплодисменти.

Дъщерята на Тончо Русев Албена и внучката му Елена приеха аплодисментите на залата в памет на композитора
Дъщерята на Тончо Русев Албена и внучката му Елена приеха аплодисментите на залата в памет на композитора

Малко преди той да излезе и да изпее две песни на примата, аранжори от нейния екип издадоха пред „България Днес“, че Лиленце-пиленце не се сърди на Калев, напротив - дори много харесва имитациите му. Актьорът ги прави от 2009 година, първо в „Шоуто на Слави“, а после и в своя спектакъл „Грамофонът“. Двамата с Иванова през годините имат и общи изпълнения на концерти, но Калев на тях не използва грим и не е облечен с женски дрехи. „Ако има нещо, което дразни Лили, то това не са песните, а имитацията на начина й на обличане и гримиране. Но и това не е болка за умиране“, обясниха още добрите познавачи на характера на примата.

Янка Такева бе дошла с внучка си (вляво), а до нея от другата страна е дъщерята на Радева - Елена Станулова
Янка Такева бе дошла с внучка си (вляво), а до нея от другата страна е дъщерята на Радева - Елена Станулова

Иначе на вчерашния концерт в НДК и други звезди показаха класа и излъчване. Васил Найденов вдигна публиката на крака с най-големите си хитове - „Телефонна любов“, „Сбогом, моя любов“, „А дали е така“. Кеца потанцува с кеф и между хората, целият в бяло и с диамантени пръстени по ръцете.

Васко Найденов се разходи сред хората, които пяха с него
Васко Найденов се разходи сред хората, които пяха с него

Публиката пя през цялото време и на дуета му със Силвия Кацарова - „Огън от любов“. На появата на певицата от LZ клюкарки не пропуснаха да отбележат, че и тя, и дъщеря й - певицата Теди Кацарова, наскоро си правили операция на носа. „Той мъжът й я изгони от вкъщи, а тя пък взе, че си намери ученическата любов и се ожени за нея.

Силвия Кацарова вдигна залата на крака с "Топъл дъжд"
Силвия Кацарова вдигна залата на крака с "Топъл дъжд"

И добре, че го напусна тоя Милчо, такава циция“, отбеляза жена на средна възраст, седяща на „специалните“ места съвсем близо до сцената. Гласът й заглъхна, когато чу Силвия Кацарова да почва парчето „Топъл дъжд“ и без свян подскочи от стола и запя с нея с цяло гърло. Двама млади мъже в това време вече подаряваха цветя на певицата.

Веднага след LZ-ката в купона се включи и любимецът на „старите майки“ - Веселин Маринов. „Повече от 80 песни на Тончо съм изпял. Имам емблематични, с които станах известен - „Рожден ден“, „Горчиво вино“, „Жена на балкона“ и много други. Сумати семейства ожених с моите песни, а някои дори разведох. Дори себе си“, пошегува се Веско и посвоему заскача на парчетата, ръкомахайки и пляскайки с ръце.

Маринов излезе с балета си
Маринов излезе с балета си

Най-големите хитове на Тончо Русев изпяха и дует „Ритон“. И двамата бяха в блестяща форма, а Катето с бездънното деколте събра погледите на всички мъже в залата, които въобще не слушаха песента „Някога, но не сега“, а гледаха в „очите й“.

Катето събра очите на мъжката половина с дълбоко деколте
Катето събра очите на мъжката половина с дълбоко деколте

В прекрасна сива и светеща рокля се бе издокарала и актрисата Искра Радева. Тя първа откри събитието, като изпя песента „Незабрава“. „Искам да ценим повече значимите си хора и да не ги забравяме.

Искра Радева блестеше в сребриста рокля
Искра Радева блестеше в сребриста рокля

Затова концертът се казва „Незабрава“, това е и една от емблематичните песни на Тончо Русев. Всички се надяваме тази вечер той да е с нас и да е щастлив“, каза Радева, а публиката я възнагради с аплодисменти.

6 бона на участие

Срещу сумата от 4000 до 6000 лв. вече се разписва на частни участия Виктор Калев. За тези пари публиката има възможност да се радва на актьора в продължение на два часа. Ценоразписът на Калев бил същият като на колегите му Краси Радков, Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Сумата не се променяла дори ако актьорът е водещ или пише сам сценария за изявата си. Самият Калев в момента няма постоянен работен ангажимент. Той играе само в авторския си спектакъл „Грамофонът“, който бе показан почти в цялата страна. „През лятото си почивах. Не се преработвам, спокоен съм и парите не са най-важното в живота ми“, сподели наскоро в тв предаване Виктор Калев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене