Проф. Биолчев представя в Царево най-новата си книга (Снимки)

Най-новата си книга "Преселението" представя в Царево в момента проф. Боян Биолчев. Повестта е сред най-новите подзаглавия на издателска къща "Труд". 

"Неслучайно избрах предпремиерата да е в Царево, защото действието в последната част се развива именно тук в стария квартал на града "Василико". Имам специално отношение към този край и сметнах, че съм задължен да представя "Преселението" първо тук, сподели пред "24 часа" Биолчев. Той уточни, че вече е ясна датата на основната премиера - 9 януари догодина в клуб "Перото" в НДК. 

"Често ме питат книгата ми повест ли е или роман. На всички отговарям това е просто "Преселението", каза той.

Повестта пресъздава драмата на нашите предци - българите прокудени от Източна и Западна Тракия след междусъюзническата война. Книгата е писана с години. Още на младини Биолчев, който е запален харпунджия и всяко лято прекарва в Царево. Започва да записва на аудиокасети възрастни преселници, които през драматичната 1913 г. са били между 5 и 7-годишни. 

"Доволен съм, че не започнах книгата още тогава, защото тя изисква мъдростта не на зрялата възраст, а смирената мъдрост на по-късните години, разкрива професорът. Пред "24 часа" той сподели, че въпреки болката съпътстваща героите в повестта в нея няма омраза

"Няма кървави сцени, но за мен основното и най-важно бе вътрешното проливане на кръв в душите на тези хора", сподели авторът. Той призна, че вече трудно се вълнува при представяне на книга, тъй като зад гърба си има издадени 20, но се радва на предпремиерата тук в Царево. 

Виолчев сподели още, че никога не са го вълнували рецензиите, а цени оценката на хората, които не играят ролята на литературни корифеи. 

"Вече няколко мои познати споделят, че са прочели книгата на един дъх. Тази оценка ме радва", сподели Биолчев. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене