Кои храни и лекарства да не смесваме?

снимка: Pixabay

На никой не му се иска да се лишава от бучката сиренце, с която е свикнал да завършва вечерята си или вкусния крем карамел, защото в него има мляко, а то му е забранено. Е, да но здравето понякога иска такива „вкусни” жертви. Някои комбинации от храни и лекарства са просто недобри, а други – необходими.

Мляко и риба заедно с хормоните

Стресът, в който пребиваваме, прави на пух и прах хормоните ни и на много жени се налага да вземат хормонални препарати. Знаем, че и противозачатъчните са такива. Всички тези хапченца могат да сторят бели, защото предизвикват нарушения на обмяната на веществата. За да не се случи това е важно да се хапват продукти, богати на пълноценни белтъчини, калий и витамини. Така че проверете дали в хладилника си имате: извара и други млечни продукти, риба, сушени кайсии, стафиди, тиква.

Ако приемате пикочогонни средства, например за пречистване на бъбреците, попълнете запасите от калий в организма си с: грах, спанак, киселец, моркови, цвекло, картофи, кромид лук, сушени кайсии, ябълки. Лекувате ли се с антитуморни препарати, търсете храна, която подпомага кръвотворната функция: черен дроб, риба, моркови, копър, нар. А ако на някой етап от живота ви се наложи да приемате мастноразтворими витамини А, D, E, F и К, го правете след прием на богата на мазнини храна, иначе не могат да се абсорбират от червата. Мазната храна обаче не е подходяща при прием на лекарства при бъбречна инфекция. Те, както и съдържащите захари храни понижават свойствата на противоглистните препарати.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Бон Джоуви отбелязва 40 г. на сцената с документален филм и нов албум (Видео)
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост

Напишете дума/думи за търсене