3 причини за липса на резултати при отслабване и как да ги избегнем

снимка: Pixabay

Има моменти в спазването на всеки режим и програма, когато си мислиш, че просто светът е срещу теб… Броиш калории, даваш всичко от себе си в залата, обявил с война на сладкишите и безалкохолното и все пак нещо те спъва, без да знаеш какво…

В такива моменти много хора се отказват, други хвърлят вината върху потенциални здравословни проблеми или „генетика“, а трети просто търсят основателна причина за застоя, за да могат да се справят с него.

В тази статия ще потърсим обяснение за този проблем и веднъж за винаги ще намерим решение за него. Ето кои са най-вероятните причини за застой по време на отслабване:

1. Не смяташ правилно калориите си

За да отслабнеш, трябва да си в калориен дефицит – т.е. да приемаш по-малко калории, отколкото гориш. Или съответно да гориш повече, отколкото приемаш. За целта трябва да изчислиш приблизителния си дневен енергоразход и в същото време да следиш дали калориите, които приемаш, са по-малко от тези, които гориш. Нужните сметки можеш да направиш лесно, с помощта на калориен калкулатор.

Но ако не следиш грамажа на храната си с кухненска везна и се храниш "на око", както много хора правят, има голяма вероятност да подценяваш калорийното съдържание на храните. Ето защо диети като 90 дневната диета спират да са ефективни след определен период от време. Мислиш си, че за обяд си изял 300 ккал, а те всъщност са 550. Да, наистина разликите могат да са толкова големи. Комбинирай тези отклонения в рамките на няколко поредни дни и от калорийния ти дефицит няма да има и следа. А резултатът ще е застой.

За останалите начини четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене