Агаси разкри рецептата за Гришо

Агаси следи мачовете на Гришо

Легендарният американски тенисист Андре Агаси вече няколко месеца предава своите знания на Григор Димитров. За пръв път обаче двамата са заедно на турнир. 4-кратният шампион от Откритото първенство на Австралия не спря да окуражава Гришо при двете победи на българина в Мелбърн.

Гришо излиза на корта тази сутрин около 6
Гришо излиза на корта тази сутрин около 6

Пред местни журналисти Агаси разкри каква е рецептата за решаване на проблемите в играта на хасковлията. През миналия сезон Димитров се срина и беше далеч от най-добрата си форма.

"По моя преценка тенисът е съставен на три части. Първата е, когато контролираш играта, втората е неутрална, а третата е защитата - обясни Агаси. - Когато той упражнява контрол, го прави с риск. В неутрална позиция започва бързо да изостава в разиграването. А при защита не променя нищо. Просто разполага с много енергия. Ако съумее да танцува между тези три елемента и да използва силните си страни, ще направи разлика. Ако не играеш разумно, тогава работиш прекалено здраво, а при подобна ситуация е много трудно да изкараш мач след мач. Моята надежда е да действа с повече лекота в по-продължителен период от време."

Агаси допълни, че има огромни надежди за Григор.

"Мисля, че той има какво да ни покаже - допълни американският супертреньор. - Засега всичко е прекрасно. Много съм развълнуван от него като личност и как толкова бързо се сближихме."

Фабиано показва отлична игра в Мелбърн
Фабиано показва отлична игра в Мелбърн

Следващото изпитание на Гришо ще бъде тази сутрин. Той ще се изправи срещу Томас Фабиано, който прави едно от най-силните си представяния в турнири от Големия шлем. Двубоят стартира около 6,00 сутринта българско време и ще се играе на "Мелбърн Арина".

173-сантиметровият Фабиано изненада американския гигант Райли Опелка във II кръг. Исполинът, който се извисява с 40 см над италианеца, наниза 67 аса, но това не му помогна и загуби в пет сета.

Фабиано никога не е играл срещу Григор Димитров. За сметка на това има две успеха над друг българин - Александър Лазов. Срещите са от финали в Тунис на най-ниския клас турнир "фючърс" през 2015 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене