Петър Пиронков нареди 47 картини в галерия "Нирвана"

Петър Пиронков (вдясно) с Николай Янакиев

Художникът събра артистичната си фамилия

Eдни от най-известните художници, ценители и колекционери се събраха в столичната галерия "Нирвана" на откриването на живописната изложба на Петър Пиронков. Той показа 47 нови платна, специална селекция за галерията.

"Аз живея в живописта", казва творецът и го доказва. Цветовете на картините му са дръзки и категорични, работи много и с бялото, формите са загатнати. "Това е един свят, който самият художник открива за себе си, когато рисува. Останалото зависи от въображението на зрителя - дали ще успее да надникне и да усети този друг "космос", твърди живописецът.

За пореден път изява на артистичното семейство е повод да се събере. В "Нирвана" дойдоха брата на автора, сестра му Вида Пиронова - композитор и текстописец, и баща им - известният майстор на четката Енчо Пиронков.

Картините разгледаха художниците Николай Янакиев, Калин Балев, Владимир Пенев, Васил Стоев, Ставри Калинов, артистичното семейство Сотирови, ппевицата Диана Дафова с дъщеря си, проф. Валери Стефанов - председател на Съюза на колекционерите, Боян Радев, изкуствоведката Аделина Филева, която току-що бе журирала конкурса на български представител на Венецианското биенале, и др.

Ставри Калинов
Ставри Калинов
Енчо Пиронков и Васил Стоев
Енчо Пиронков и Васил Стоев
Вида Пиронкова, Петър Пиронков и Николай Младжов
Вида Пиронкова, Петър Пиронков и Николай Младжов
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене