Театралната гилдия се поклони пред Баришников

Софийските театрали изживяха празник последния уикенд - гостуващият у нас световноизвестен балетист, актьор и хореограф Михаил Баришников посети в петък - ден преди собствените си спектакли в Софийската опера и балет, представлението  “Животът е прекрасен” в Народния театър и актьорите имаха честта да му се поклонят. След това той се срещна с изпълнителите. 

“Прекрасен и мил човек! Каза възхитителни неща за спектакъла, артистите и режисьора! За благодарност ние му спретнахме една дълга фотосесия, дано не сме му развалили впечатленията”, написа актьорът Теодор Елмазов във фейсбук.

Биляна Петринска обаче си направи собствена фотосесия с него и сподели в социалните мрежи, че винаги е мечтаела да стане балерина, но и през ум не й минавало, че някой ден ще срещне на живо Михаил Баришников. 

Салонът на Софийската опера и балет бе пълен с театрали по време на двата спектакъла “Бродски/Баришников” в събота и неделя.  Цветана Манева, Явор Милушев, Бойка Велкова и още много други бяха забелязани в залата. 

Публиката остана безмълвна по време на целия моноспектакъл, в който Баришников (на живо) и гласът на самия Бродски (на запис) произнасяха стихове от всички периоди от творчеството на големия руски бард - писани през ранните му години, по време на заточението в Архангелск и късните му творби, писани в изгнание в САЩ.

За магията допринесе и хубавият превод на стиховете, който е правен специално за спектакъла, тъй като в България досега е издадена само една стихосбирка на големия поет.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене