Само приятели изпратиха Вуцов

Наско Сираков си взима последно сбогом с човека, въвел го във футбола

Само добри приятели изпратиха в последния му земен път легендарния Иван Вуцов вчера. Поклонението бе на Националния стадион "Васил Левски", където и като футболист, и като треньор той остави паметни мигове.

"Какви съперници сме били, какви противници?! Имаше само приятелство в годините и битка на терена. Отиде си голям човек, голям футболен специалист, приятел" с прискърбие заяви друг велик защитник и треньор - Димитър Пенев.

Докато стотиците близки на покойника започнаха да се събират към 10,00 ч., както бе обявено, президентът на БФС Борислав Михайлов се яви доста по-рано и избегна нежелани срещи с бивши приятели и медии. Вместо да каже няколко думи за човека, наложил го във футбола, и бивш съотборник на баща му Бисер, Боби реши да публикува съобщение в социалните мрежи.

"Иван Вуцов бе изпреварил времето си. Именно той постави основите на златното поколение на българския национален отбор и даде път на играчите, достигнали до полуфинала на световното първенство в САЩ.

Под негово ръководство България бе истинско страшилище за всички противници на континента, че и по света. На няколко пъти спортното щастие му обърна гръб, в противен случай - кой знае - плодовете на огромния му труд можеха да бъдат реализирани още десет години по-рано. Със сигурност точно Иван Вуцов бе и мозъкът, и двигателят, съумял не просто да запази българския национален отбор в трудния преходен период между два строя и две идеологии, а и да го сплоти и да го направи още по-силен. Същински революционер в треньорската професия, той бе признат не само по нашите географски ширини, но и далеч извън пределите на България", написа Михайлов.

Боби Михайлов и Емил Костадинов се поклониха доста преди всички
Боби Михайлов и Емил Костадинов се поклониха доста преди всички
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене