Хелениус готов за битка с Кобрата

Хелениус е висок два метра

Двуметровият финландец Робърт Хелениус е готов да се бие с Кубрат Пулев. Скандинавецът пръв е предизвикал своя бивш съотборник в тима на "Зауерланд".

"Те се предложиха за мач - сподели пред "България Днес" мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев. - В момента сме в напреднали преговори. Робърт е много добър вариант за Кубрат. Силов боксьор, който спечели последните си три мача."

Хелениус (28 победи, 17 с нокаут) и 2 загуби е правил спаринги с българина в миналото. Той се готвеше при наставника на Кобрата - Ули Вегнер. Финландецът се раздели с немския специалист след скандал. В края на 2011-а боксьорът беше принуден да се бие с Дерек Чисора въпреки сериозна травма в рамото. Той спечели мача за европейската титла, но след това се подложи на операция. Заради трудното възстановяване Хелениус изигра едва два мача в следващите три години и половина.

Очаква се финландецът и Пулев (26 победи, 13 с нокаут и 1 загуба) да се бият на 20 април. Те ще подгреят голямото супердерби за световната титла в полусредна категория между британската звезда Амир Хан и непобедения американец Терънс Крауфорд. Галавечерта вероятно ще се проведе в Ню Йорк, а фаворит за домакин е легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън". Там са се били най-големите шампиони като Мохамед Али, Джо Фрейзър и Майк Тайсън.

"Още не е ясно мястото. Ще бъде или Ню Йорк, или Лас Вегас - обясни Ивайло Гоцев. - Желанието ни е Тервел Пулев също да се бие в тази галавечер. Неговият основен мач ще бъде в Пловдив. Засега сме запазили "Колодрума" за 18 май, но има вероятност да преместим и за малко по-късно двубоя, за да не се натрупат прекалено много срещи за къс период."

Мутата: Боксьор се прави с екип

Димитър Добрев-Мутата е един от най-добрите български професионални боксьори. Той записва 10 победи с нокаут от 10 мача, като прави и пет мача в САЩ. Въпреки това спира със своята кариера. Ветеранът е съорганизатор на боксовото шоу в Пловдив на 18 май.

- Г-н Добрев, какви са последните новини около готвеното шоу?

- Все още сме в начален стадий на организацията. Очаквам Ивайло Гоцев да ми даде точните параметри. Имаме договорка със зам.-кмета на града г-н Титюков за "Колодрума".

- Какви ще бъдат най-възловите мачове?

- Тервел Пулев ще защитава титлата на Европейския съюз. Освен това Спас Генов ще направи реванш с грузинеца Леван Шония. Първата среща беше доста интересна. Румънският боксьор в тежка категория Богдан Дину също ще се бие.

- Вие боксирахте в категорията на Тервел Пулев. Има ли потенциал за световен шампион?

- Може да стигне много далеч. Защо не и до световната титла. Важното е да бъдат правилно селектирани противниците. Нека да натрупа опит и да направи повече мачове. Големият боксьор се изгражда с екип.

Спас Генов: Ще спукам грузинеца

Спас Генов е решен да натрие носа на своя последен съперник Леван Шония (Груз). Мачът между тях през октомври в "Арена Армеец" обиколи световния боксов видеообмен. След края на 8-рундовата битка грузинецът скочи да бие своя треньор Алексей Кособоков.

"Този път ще го спукам - закани се пред "България Днес" Спас Генов. - Много говореше. Ще го накажа лошо, за да не приказва повече."

Генов има 10 победи (7 с нокаут) в своята профикариера. Шония е с 15 успеха (11 с нокаут) и 12 загуби.

Пулев ще се бие отново на 20 април
Пулев ще се бие отново на 20 април
Шония наби своя треньор в първия мач с Пулев
Шония наби своя треньор в първия мач с Пулев
Кобрата рекламира в Берлин българския розов домат
Кобрата рекламира в Берлин българския розов домат
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене