Вторите печелят

В родните риалити предавания

Победителите потъват в забрава, подгласниците им стават известни

Голяма зала, приглушена светлина. Хиляди зрители пред екрана тръпнат да чуят името на големия победител в риалити предаване за таланти. Всички са убедени, че печели най-добрият и го чака бляскаво бъдеще.

Уви, след падането на завесите ситуацията е различна. Независимо за кое шоу става въпрос - дали "Х фактор", "Гласът на България", първите обикновено не стават големите победители. В истински популярни се превръщат подгласниците, които умело стават любимци на големите продуценти.

Типичен пример за това е "Х фактор". В третия сезон победител става Славин Славчев. Но големият джакпот удари Гери-Никол. Малката тогава варненка се яви като част от женска група. Макар да не стигна до победа, потенциалът на Гери-Никол веднага бе забелязан. Още на кастинга на предаването тя заяви готовност да стане звезда на всяка цена.

Славин се раздели с продуцентите си от "Вирджиния рекърдс"
Славин се раздели с продуцентите си от "Вирджиния рекърдс"

"Скандалът не ми е чужд", уверено каза Гери-Никол и думите й веднага бяха чути. Рапърът Криско я взе под крилото си, а песента им "Ела и си вземи" разби всички рекорди за музика на родната сцена, като има и милиони гледния до този момент. Гери бе обвинявана, че е малка, но пее скандални текстове, съблича се и демонстрира предизвикателно поведение пред камерите. Всичко това направи певицата още по-популярна. Междувременно Славин бързо се раздели с продуцентите от „Вирджиния рекърдс“, защото определено нямат еднакви виждания за бъдещето му, а той не иска да прави компромиси със себе си, за да е известен на всяка цена.

Гери-Никол е на върха на славата
Гери-Никол е на върха на славата

"Много хора си мислят: "Тия му разказаха играта на Славин. След "фактора" нищо не направи..." Това не е точно така. Всяка монета има две страни и хората, които говорят така, не са виждали другата. „Отношенията ми с "Вирджиния" и това, което се случи след предаването, ми донесе изключително много опит и богатство. Всъщност това, че ние имахме различни идеи за изкуството, което аз искам да правя, не означава, че те не са вярвали в мен. Просто не се получи", сподели Славин, който днес прави авторска музика със своята група.

Приятелката на Гери-Никол, Дара, също последва нейната съдба. На финала тя бе изпреварена от кипърката Християна Лоизу. В момента няма ден, в който името на Дара да не е замесено в хорските коментари. Големият победител от този „Х фактор“ обаче е Кристиан Костов. Докато пее в шоуто по Нова телевизия, талантът му е забелязан от тогавашната шефка на БНТ - Вяра Анкова. Вътрешна комисия решава, че именно Кристиян трябва да представи България на конкурса "Евровизия". Той постига невероятен успех и завоюва най-престижното до момента за България второ място в конкурса.

Дара не спечели "Х фактор", но бързо стана известна
Дара не спечели "Х фактор", но бързо стана известна

Забравен остана и един от любимците на журито на няколко телевизионни формата Радко Петков. Той изгря в "Шоуто на Слави", когато предаването търси представител за детската "Евровизия". Заради него Дългия дори се скара с останалите членове на екипа си. Изборът на зрителите определи за победител 12-годишната Габриела Йорданова, въпреки че според Слави победата трябваше да е за Радко. Талантливото момче получи втори шанс, като спечели предаването "Гласът на България" през 2017 година. Радко плени публиката с песента на Васил Найденов "Сбогом, моя любов". Макар и победата заслужено да отиде при него, кариерата му не тръгна по желания от него начин. През миналата година момчето, което пееше романтични балади, шокира феновете си, като засне клип, в който се изявява като рапър с изрусена коса, а около него танцуват полуголи момичета.

Любимецът на Слави Трифонов, Радко, промени визията си, за да пробие
Любимецът на Слави Трифонов, Радко, промени визията си, за да пробие

"Изглежда, още търси начин да успее. Видя, че не става с качествена музика и трябва да се продаде с провокация", разсъждават феновете. Неговата приятелка от шоуто Симона Загорова, която остана втора, не може да се оплаче от липса на ангажименти. Под надзора на майка си Глория Симона се справя успешно, макар и да не спечели предаването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене