Кардиф в сълзи за Сала

Текст: Надеждата да намерят Сала почти угасна

Кардиф потъна в сълзи - клуб и фенове не искат да повярват, че Емилиано Сала никога няма да облече фланелката на тима.

Надеждата за футболиста и пилота на самолета, изчезнал в нощта между понеделник и вторник, угасва с всеки изминал час. Вече се обсъжда вариант акцията по издирването да бъде прекратена. Спасителният отряд не вярва да ги намери.

"Няма надежда, смята един от ръководителите на акцията - шефът на Въздушното издирване на Нормандските острови Джон Фитджералд. - Дори най-подготвеният човек ще издържи само няколко часа във водата."

"Когато разбрах за случката, се разплаках и прегърнах жена си - разказва верният фен на "Кардиф Сити" Кристофър Дженкинс пред "България Днес". - Отказвам да го повярвам. Надявам се, че всичко това е лош сън и като се събудя, всичко ще бъде наред."

Само преди седмица Емилиано Сала сбъдна мечтата си! Той подписа с отбор от Висшата лига на Англия - "Кардиф Сити". Аржентинският централен нападател бе толкова щастлив, че отправи смела закана към представителите на английския елит.

"Премиършип, подготви се! Има нов Сала в първенството", публикува футболистът в социалните мрежи, правейки препратка към голмайстора на Висшата лига Мохамед Салах.

Новият клуб на футболиста очакваше с нетърпение головете, с които Емилиано да измъкне "сините птици" от зоната на изпадащите.

Откакто футболистът е в неизвестност, около "Кардиф Сити Стейдиъм" постоянно има движение. Фенове минават, оставят шаловете си, поставят цветя и се молят за живота на Сала.

"Отбор, фенове и треньор трябва да бъдат заедно в този момент - сподели пред "България Днес" пресаташето на "Кардиф Сити" Винс Алм. - Въпреки че не е записал нито една минута за отбора, той беше в мислите на всеки фен през последните няколко седмици. Всички се молим за него!"

По време на разследването се установи, че малко преди да се качи на самолета, Емилиано е бил уплашен от състоянието на машината.

"Не е трябвало да рискуват! - твърди членът на фенския тръст на "Кардиф" Алан Рийс. - Очевидно е, че самолетът е бил в неизправност. Времето също беше ужасно в онази вечер. Не е за вярване."

Феновете поставят цветя и послания пред стадиона на "Кардиф"
Феновете поставят цветя и послания пред стадиона на "Кардиф"

Ураганен вятър и студ в Ламанша

Тежките метеорологични условия в понеделник вечер намаляват значително вероятността да бъдат намерени оцелели от катастрофата в Ламанша

"Не виждам как някой би могъл да оцелее при такива температури толкова дълго време", заявяват хората от спасителния екип. "Като гледаме днешните морски условия, времето е много тежко. Условията във водата са ужасяващи", допълват спасителите.

Полицията и екипите все още считат за приоритетна вероятността да се е случило приводняване и спасителната лодка на борда да е била използвана. За целите на издирването са били прегледани сателитни снимки и телефонни данни.

Единствените надежди са Емилиано и пилотът да са се приземили с лодка
Единствените надежди са Емилиано и пилотът да са се приземили с лодка

Емилиано сам избрал самолета убиец

Разследването разкри, че Емилиано Сала отказал редовен полет на разноските на новия му клуб "Кардиф". Футболистът е решил да пътува сам с малък частен самолет. Пилотът, който също е в неизвестност, е 60-годишният Дейв Ибътсън - баща на три деца, с голям опит в летенето. Босът на "Кардиф" Мехмет Далган разкрива още:

"Клубът няма нищо общо с полета на Емилиано Сала. Ние му предложихме да пътува с редовен пътнически полет", подчертава Далган пред "Мирър".

Разбилият се самолет е модел "Piper PA-46 Malibu", създаден през 1982 г. Има дължина 8,8 м, разпереност на крилата - 13,1 м, и височина от 3,4 м. Може да развие до 400 км/ч.

Фаталният самолет "Piper PA-46 Malibu" е бил неизправен
Фаталният самолет "Piper PA-46 Malibu" е бил неизправен

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене