Фондация “Стоян Камбарев” учредява награда за млади режисьори

ДЕСИ ТЕНЕКЕДЖИЕВА

Фондация “Стоян Камбарев” навършва 10 години и по този повод прави нов конкурс, който ще даде поле за изява на млади кинотворци. Церемонията на “Награда за кино 355” ще бъде на 17 април в столичния Военен клуб.

За наградата могат да кандидатстват режисьори на възраст от 18 до 30 години. Трябва да заснемат 5-минутен филм в рамките на 5 дни. По случай 10-годишнината на фондацията в заглавието на кандидатстващите ленти трябва да присъства числото 10, което да се вплете в сюжета, като се дава пълна свобода на тема и жанр. До финала ще бъдат допуснати трима кандидати, а всеки от тях трябва да заснеме и едноминутно лично представяне.

Младите режисьори могат да изпращат своите предложения до 15 март, а големият победител ще бъде определен от публиката по време на церемонията. Тримата финалисти ще бъдат определени от международно жури. “В него влизат известни продуценти, сценаристи и режисьори от Холивуд, Великобритания и България”, казва Деси Тенекеджиева, председател на фондация “Стоян Камбарев”. Първият носител на “Награда за кино 355” ще получи статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия му филм.

В началото на март ще бъдат обявени и петимата номинирани за “Наградата за полет в изкуството”, която също се организира от Деси Тенекеджиева и нейната фондация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене