Бела Фалкони променя живота си, когато започва да става в 5 часа (Снимки)

Тя е родена е на 19 май, 1985 г., в Бело Оризонте - "Хубавият град", в югоизточната част на Бразилия. Повече от 10 години живее вече в САЩ. Тя е фитнес инструктур, модел, консултант по хранене, мотиватор и майка на две деца.

Бела Фалкони днес е едно от водещите лица в световната фитнес индустрия. Зад постиженията й стоят упоритост, отдаденост и много тренировки. В ежедневата си работа тя се насочва към ума, духа и тялото. Всеки ден носи енергия, вдъхновение и мотивация за милиони свои последователи в интернет пространството. Животът й е напълно открит към хората, които са избрали да бъде техен пример. Публикува цитати, уникални тренировъчни техники и моменти от своето майчинство.

Като дете не се интересува особено от спорта. Казва, че родителите й не са й давали необходимия стимул. Винаги е обичала да гледа спорт по телевизията, но никога не е била "истински" в него.

Когато тялото започне да дава сигнали

Преди 7 години здравето на Бела започнало да се влошава, трябвало да изчисти холестерола от тялото си, откриват й камъни в бъбреците.

Работата й носи прекалено много психическо натоварване, след цял ден четене и анализиране, наистина се чувства уморена вечер. След като взима решението си за промяна обаче, не позволява това да й повлиява. Просто се учи да преодолява чувството на умора и потребонстта от сън.

След като започва да тренира, усеща промяната в организма си и как се чувства много по-добре. Тогава осъзнава, че иска да достига до хора, на които ще може да помага да променят живота си.

"Знаех, че ще бъде трудно предизвикателство, но бях решена да дам всичко. Съчетаването на работата и тренировките беше трудно в началото, докато не свикнах да ставам в 5 часа", споделя Бела.

Казва, че ако трябва да опише предишния си начин на живот, той изглежда така: нездравословна храна, липса на ангажираност, ниско самочувствие и липса на самоувереност.

"Обикновено казвах, че съм уморена за фитнес, а диетите са за луди хора. Стигнах до момента, в който исках напълно да трансформирам живота си и да направя от тялото си това, за което мечтаех", посочва бразилката.

Това е и времето, в което започва да обича себе си така, както никога не се е обичала. И открива, че да може да помага на другите чрез собствената си трансформация, е безценно. Приема го като мисия на живота си.

За професията като страст

3,8 милиона последователи в Инстаграм

Професионалната й кариера започва през 2011 г., когато публикува снимки в Инстаграм. Днес има повече от 3,8 милиона последователи. Има профили още във Фейсбук и Туитър, канал в Ютюб и сайт с продуктови серии. Състоянието й през 2018 -а се оценява на 2,5 милиона долара.

Заради последователите си превръща страстта си в професия. Определя себе си като "напълно реална". Не публикува продукти, които не е използвала и които не харесва.

Днес чувства, че има отговорността да напътства хората. Завършва бакалавър по хранене, за да разбере повече "философията на храненето". Осъзнава, че то е "наука", която променя всичко, когато знаем как да я използваме правилно.

Тренировките й са насочени основно към хипертрофия - увеличаване на обема на мускулите, което се дължи на разрастването на мускулните клетки и най-вече на мускулните фибри. Прави бавни движения с малко повторения и с увеличение на тежестите, които използва. Концентрирани движения в няколко суперсета. Прави упражнения за корем 3-4 пъти седмично, различни серии, всяка с 15 повторения. Прави кардио 6 пъти седмично преди и след тренировка за около 30 минути. Казва, че наклонената бягаща пътека и кростренажора й помагат много, за да развие силни крака.

Яйца, батати, аспержи, броколи, месо

Храни се по 6 пъти на ден, има дни, в които изяжда по 6 цели яйца и допълнително 6 белтъка от яйца, много зеленчуци, сред които сладки картофи, лук, броколи, домати, аспрержи, и месо.

Бог като първоизточник

Вярва в Бог. Покръства се преди няколко години и вярва, че от тогава се чувства вътрешно по-силна, защото Бог живее в нея.

Семейство

Има две дечица - Линда е на 6 месеца, Виктория - почти на 4 години.

"Да стана майка беше най-магическото нещо, което някога ми се е случвало. С бебето се роди едно ново мен", казва Бела. Тя споделя много моменти от бременността си и от периода след ражданията с последователите си - говори за целулита и стриите, които получава, за отслабването след това.

Децата й носят нова и по-голяма усмивка на лицето, нова енергия в къщата и укрепване на връзката й със съпруга й - Рикардо Роча, който я подкрепя във всяко решение. Днес не може да си спомни какъв е бил животът й без Вики и Линда. Сякаш просто не е съществувала без тях.

След първото си раждане започва да тренира муай тай за по-бързо сваляне на килограмите. Докато тренира, обича да слуша църковна музика и най-вече австралийската група "Хилсонг".

Има над 300 чифта маратонки, но обича както спортните обувки, така и високите токчета.

Два пъти в седмицата си позволява храните, които я съблазняват - обожава чийзкейк и паста.

Подготвя все повече семинари, планува да издаде и книга.

Нейните 3 съвета към хората със страст към фитнеса и спорта:

1. Вярвайте в своя потенциал

2. Бъдете търпеливи, нищо не се случва за една нощ.

3. Яжте в съответствие с целите си и помнете, че без усилия няма резултати. Ако искате да имате тялото, което никога не сте имали, трябва да правите неща, които никога не сте правили.

"Ако мозъкът ви каже, че не можете, победете го. Не му позволявайте да ви спре. Нека гласът на съзнанието ви да говори по-силно от всичко друго, което носите в себе си. Нищо не може да ви спре, абсолютно нищо не може да ви спре, ако вярвате, че винаги има една по-силна вътрешна сила във вас и гласът й е толкова могъщ, че "слабостта" на съзнанието ви вече няма да се чува", коментира Бела.

Тя казва, че е доказала на себе си как мисълта може да контролира тялото. И как то може да работи за целите, които си е поставила в съзнанието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене