Китай клонира своя кучешки Шерлок Холмс

СНИМКА: Ройтерс

Учени в югозападната китайска провинция Юнан са клонирали наричаното Шерлок Холмс на полицейските кучета в програма, с която се надяват да намалят времето за обучение на животните в органите на реда, писа в. „Гардиън“.

Кучето Кунсюн е клонирано от полицейско куче от базираната в Пекин биотехнологична компания „Шиноген“ и Селскостопанския университет в Юнан с подкрепата на министерството на обществената сигурност, съобщи държавният в. „Глобал таймс“.

„Шиноген“ се надява да започне „серийно производство“ на клонинги, заяви зам.-шефът на компанията Чжао Цзянпин, който допълни, че най-голямо препятствие за постигането на тази цел остава високата стойност, предава БНР.

Кунсюн вече е на три месеца и ще премине обучение за откриване на наркотици, търсене на доказателства и опазване на реда. Ще застъпи на служба, когато стане на 10 месеца.

Обикновено обучението отнема около 5 години и излиза поне 500 000 юана (65 700 евро), без да има гаранции за успех. „Глобал таймс“ не уточнява колко излиза клонирането на куче.

Южнокорейски учени създадоха първото клонирано куче през 2005 г., а две години по-късно митницата в страната нае клониран лабрадор да търсене на наркотици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене