17-годишният талант Ангел Русев: В щангите без мръвка не става!

Талантът няма проблеми с килограмите

Огнян ГЕОРГИЕВ

"В щангите без мръвка не става", убеден е 17-годишният тежкоатлет Ангел Русев, който винаги има да сваля килограми, но не се лишава от месо. Талантът се представи най-силно от всички национали на световното първенство през ноември в Ашхабад, въпреки че получи травма на крака. Той завърши шести в най-ниската категория до 55 кг, а сега ще атакува медалите на европейския шампионат в Батуми (Груз) от 6 до 13 април.

"Подготовката върви добре - похвали се Русев. - Започнахме лагер още от 3 януари в София. Нямам проблеми с контузията, която се получи на световното първенство. Явно причината за мускулния крамп беше, че не бях пил достатъчно вода заради рязкото сваляне на килограмите. Сега съм доста по-добре. Имам да свалям само 2,300 кг. Ще оправим нещата."

Ангел Русев ще гони ново топпостижение при мъжете
Ангел Русев ще гони ново топпостижение при мъжете

Русев е подобрил своите лични постижения на тренировки в сравнение със световното първенство. Тогава той направи двубой от 248 кг (108+140 кг). В предварителните заявки за европейския шампионат Русев е на второ място с двубой от 255 кг. Пред него е класният италианец Мирко Скарантино (260 кг).

"Медалите ще се решат в диапазона от 115-118 кг в движение изхвърляне и 140-145 кг в изтласкването - пресмята Русев, който миналата година стана европейски шампион за юноши. - Вече имам самочувствие за подобни състезания. То не трябва да е прекалено голямо, за да не се забрави откъде човек е тръгнал."

Категорията на Ангел Русев не е олимпийска.

"Няма да имам време, за да кача до горната 61 кг за игрите в Токио - признава Русев. - Но може да се пробвам за олимпиадата през 2024 г."

Възпитаникът на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови иска да стане новият Нораир Нурикян. Негов идол е най-успешният български щангист през последните 10 години Иван Марков.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене