Дизайнерът Пол Съридж напуска "Кавали"

Пол Съридж СНИМКА: Ройтерс

Дизайнерът Пол Съридж обяви, че подава оставка като творчески директор на италианската модна къща "Кавали", съобщи Ройтерс.

Пол Съридж, който работи за "Кавали" от 2017 г., обясни в Инстаграм, че иска "да се фокусира върху други проекти, които е загърбил, за да постигне общите си цели с групировката на Роберто Кавали", предава БТА.

Компанията, основана от Роберто Кавали в началото на 70-те години на миналия век, беше придобита от италианската инвестиционна фирма "Клесидра" през 2015 г. През октомври "Клесидра", която притежава 90 процента от "Кавали", ангажира Ротшилд да намери миноритарен партньор за модната къща. След това реши да разгледа оферти и за мажоритарния дял, защото продажбата се оказа по-трудна от предвижданото.

От 2016 г. изпълнителен директор на "Кавали" е Джан Джакомо Ферарис. Под неговото ръководство компанията разширява предмета си на дейност в лайфстайл дизайна като нов източник на приходи. Ферарис каза през октомври миналата година, че "Кавали" е на път към нетни печалби през 2019 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене