Баскетболният спец Петко Маринов: "Левски Лукойл" заигра много силно

"Берое" и "Балкан" могат да са конкуренти за титлата

"Левски Лукойл" заигра много силно в края на редовния сезон в първенството, отчете легендарният баскетболист и треньор Петко Маринов. "Сините" завършиха убедително на първа позиция с 22 победи и 2 загуби през сезона и ще имат абсолютно домакинско предимство в плейофите. В своя последен мач те навдиха младия тим на "Академик" (Сф), където съветник е Петко Маринов, със 103:81.

"Много съм доволен от нашите момчета, които през сезона записаха победи над всички отбори без "Левски", "Балкан" и "Академик Бултекс" - отчете Петко Маринов. - Важно за тях е да играят по 20-25 минути на мач. Вече дори имаме и първи национал - Цветомир Чернокожев (18 г.). Само ние и "Черно море" (Варна) даваме възможност на младите да се развиват и да играят редовно."

Според Петко Маринов опитните играчи на "Левски Лукойл" вече са се сработили.

"Когато се вземат много нови баскетболисти, резултатите идват след 4-5 месеца - смята бившият треньор на националния отбор. - Видя се в мача с "Рилски спортист", спечелен с 40 точки, колко силно играе отборът."

"Балкан" и "Берое" ще бъдат основните конкуренти на "Левски Лукойл" за титлата, смята Петко Маринов. Старозагорци най-вероятно ще завършат на второ място в класирането. При това положение тимът на Любо Минчев ще има предимство в потенциален полуфинален плейоф срещу ботевградчани.

Петко Маринов
Петко Маринов

"Сблъсъкът между тях ще е непредвидим - анализира възможното дерби между "Берое" и "Балкан" Петко Маринов. - Серията е 50 на 50. В двата отбора се работи сериозно."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене