"Фейсбук" разработва дигитален гласов асистент с изкуствен интелект

Фейсбук (Facebook) потвърди, че разработва дигитален гласов асистент, базиран на изкуствен интелект, навлизайки в територията на "Алекса" на "Амазон" (Amazon) и "Гугъл асистент" (Google Assistant), съобщава специализираното издание "Върдж", информира БТА.

Новината, която първо бе съобщена от Си Ен Би Си, сочи, че "Фейсбук" се отказва от плановете от преди няколко години, когато социалната мрежа започна да разработва асистент с изкуствен интелект за платформата за размяна на съобщения "Месинджър" (Messenger), наречен просто "Ем" (M).

Този път "Фейсбук" отбелязва, че насочва вниманието си не толкова към съобщения, колкото към платформи, при които комуникацията чрез гласов контрол и евентуално жестове е от първостепенно значение. Говорителят на компанията спомена продукти за добавена реалност и виртуална реалност като "Портъл" (Portal), "Окюлъс" (Oculus) и бъдещи системи.

Според Си Ен Би Си по проекта се работи от началото на 2018 година, малко преди "Фейсбук" да обяви спирането на услугата Ем, под ръководството на Айра Снайдър. Той е генерален мениджър на подразделението "Фейсбук риалити лабс" (Facebook Reality Labs) и директор за добавена и виртуална реалност в компанията. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене