Празник на магнолия в Международния парк на скулптури през 2019 г.

Снимки: bulgarian.cri.cn

От края на март до начало на май е период на цъфналите магнолии. Международният парк на скулптурите притежава най-голямата гора на магнолии в Пекин и всяка година провежда Празник на магнолии.

От края на март бе открит 16-тият фестивал на магнолии в Международния парк на скулптурите в Пекин, който е най-мащабен в Пекин. Най-голямата гора на магнолии заема 5 хектара и притежава над 5 000 дървета от 19 вида. Там има най-много видове и цъфтят най-дълго. От средата на март до април един след друг цъфтят, предава bulgarian.cri.cn.

В начало на април е период за събирането на чай в Южен Китай, както и сезон на най-добрия чай по цветове, аромата и вкус. Той пада на същия период на цъфналите магнолии. По време на празника на Магнолиите се поставят маси на чай в гората, туристите може да наслаждават безплатно хубави чай сред дърветата на магнолиите.

Освен това ще покани художници да рисуват и пишат магнолии на място, за да показват туристи традиционното изкуство на китайските рисунки и калиграфия.

Хубавите магнолии също привличат безбройни фотографи, затова паркът също провежда и „Състезание на фотография на магнолии", за да привличат повече туристи-фотографи.

Поканени са и артисти по Пекинска опера и местна опера Кунцю. Съчетава класически опери с пейзажа на магнолии и туристите може да почувстват атмосфера на древния Китай.

Внесен е и дейност на „весела Йога", за да окуражава гражданите да спортуват и да поддържат здраве.

Паркът винаги обръща внимание на нематериалните културни наследства когато провежда мероприятията. Ето този път не само се провеждат продукти по нематериалните културни наследства, но и предлага шанс за туристите да участват сами – да разработват своите произведения.

Поканени са и майстори по китайската традиционна култура, например, колектор на древните керамични продукти. Те ще споделят свои опит в традиционната култура и ще показва чар на китайското художество и традиционната култура.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене