Когато искаш да подариш нещо специално...

Някои хора са благословени. Раждат се в красиви тела и с красиви души и виждат света през красиви очи. Имат красиви деца и таланта да създават още красота. А професията им е свързана с това да бъдат част от най-значимите, най-щастливите и, разбира се, най-красиви моменти от живота на другите хора. 

Цвети заедно с най-красивото в живота си - своите две деца
Цвети заедно с най-красивото в живота си - своите две деца
Когато срещнеш Цвети Дичева, веднага разбираш защо такава благословия е дадена на нея. Цвети е фин и елегантен човек, който е успял да превърне дарбата си в дар и за околните. В нейното ателие "Цветолета" се творят дървени табели и персонализирани фоторамки и кутии за цветни и приказни поводи. Цвети и нейният екип създават рамки за сватби, за бебета, рождени дни, годишнини и всякакви други поводи да кажеш на някого нещо хубаво. Дървените табели на "Цветолета" са ръчна изработка, изписани с дизайнерски букви и опаковани по начин, който не би оставил у никого съмнение, че този подарък е специален и от сърце. 

Малкото семейно ателие бързо набира популярност, защото все повече хора държат на индивидуалния подход в подаряването и Цвети започва да получава все по-често и поръчки без конкретен повод. Разгледайте многообразието, което ателието предлага, и помислете кои са думите, които искате да кажете на някого така, че никога да не забрави. Цвети ще се погрижи за останалото...

Цвети, кога разбра какво е твоето призвание?

Аз съм творец по душа, но влечението ми към калиграфията започна с направата на табелки за нашата сватба. Бяха ми мечта! Тогава открих калиграфията и тя ме плени.

Разкажи ни за себе си повече – къде си учила, как придоби знания и умения дотук?

От съвсем мъничка любимото ми занимание беше да рисувам и да творя. Още тогава си знаех, че това ще е нещото, с което искам да се занимавам, като порасна. Винаги съм ходела на някакви курсове по рисуване, учих в гимназия с рисувателна паралелка, завърших художествена академия. Работех няколко години като дизайнер, където всъщност научих най-много. След сватбата ни се влюбих в калиграфията, преминах няколко курса по типография, упражнявах се самичка и лека полека набрах увереност, че мога да правя и надписвам табелки и за други хора.

И кога стартира ателие „Цветолета“? Има ли конкретна история, която те накара да пожелаеш и създадеш своя марка и свое ателие?

Доста години бях в търсене на нещо “мое”. Нещо, което да ми носи удовлетворение и да ме дарява с пълнота и смисъл. Работех като графичен дизайнер, но не усещах, че това е призванието ми.. Реших да се впусна в търсене и започнах да експериментирам с различни неща. Имах онлайн магазинче за ръчно-направени неща, пробвах с фото колажи, имах дори магазинче за дигитално рисуване на портрети на домашни любимци. Някои неща бяха успешни, други не толкова. Накрая започнах да правя сватбени дизайни, рамкирани в красиви рамки и реално тогава “Цветолета” се „роди“. Работех няколко години упорито по него и сега това е основната ми дейност, на която съм стъпила здраво. С течение на времето имах нужда обаче от ново предизвикателство и тогава открих калиграфията или пък тя мен.. Плени ме истински и едва сега мога да кажа, че съм намерила истинското си призвание.

За какви поводи са табелите, които изработваш?

В началото идеята ми беше да бъдат насочени само към сватбени събития, но с течение на времето, някак естествено, започнах да правя неща и за други специални поводи като годишнини, рождени дни, табели за дечица и бебета, за дома.

А може ли човек да си поръча и табела без повод? Какви идеи имаш за поставянето им у дома, в офиса и изобщо някъде около нас?

Да, разбира се! Не е нужен повод, за да търсиш и цениш красотата. Вкъщи имаме почти във всяка стая кът с табелки, които да ни напомнят важните моменти и неща от живота.

Интересът към качествените, ръчно изработени неща стана ли вече масов в България? С какви клиенти работиш и какви се надяваш да привлечеш?

Има интерес, но не мисля, че е масов. Продуктът е различен и бутиков, насочен към ценителите, а не към масовия потребител, поне засега. Смятам обаче в бъдеще да помисля и за някой по-достъпен продукт, за да достигна и зарадвам повече хора.

Ти с твоята работа си част от най-прекрасните поводи за празник на хората. Зарежда ли те работата ти и от какво се вдъхновяваш?

Да, определено това е един силен стимул за мен да харесвам и обичам още повече това, което правя. Всеки има различна история и аз съм вдъхновена, че клиентите ми ми гласуват доверие и имам свободата да се разгърна и всеки път да направя нещо различно, индивидуално и неповторимо.

Ти беше дизайнерът на табелите за първата церемония по отличаване на едни от най-вдъхновяващите жени в България. Чувстваш ли се вдъхновена от това събитие и от факта, че 18 наистина необикновени жени държаха в ръцете си твоята работа?

Самата церемония беше много емоционална и интимна като преживяване. Истинско удоволствие и гордост е за мен, че имах възможността да изработя табелка за всяка от тези необикновени жени. Личния контакт с всички тях беше едно вълшебство.

Ти изработи и дизайна на нашия слоугън: „Аз съм мила със себе си“. Как разбираш това послание и какво носи на теб като жена, като майка?

Откакто станах майка, се промених много. Отдадох се на децата и майчинството, къщата и домакинството, даже работата и стремежите си. Пренебрегнах себе. Забравих за себе си. Слоугънът на тези значки ми помогна да преосмисля нещата, че няма да рухне света, ако отделя 2 часа за мен, за да съм по-добра и по-отпочинала за хората, които обичам. Благодаря ти искрено за този дар, Мила!

Ти си човек на естетиката – къде я търсиш и къде още я създаваш освен в работата си за „Цветолета“?

Красотата е постоянен стремеж за мен. Търся я навсякъде - в дома си, в ателието си, във вещите, които си купувам, в природата и отношенията ми с околните.

За да поръчате своята персонализирана табела, рамка или кутия, пишете на "Цветолета" тук . Екипът на Цвети Дичева ще ви предложи идея за дизайн и ще ви изпрати вашата специална табела фантастично опакована и готова за споделянето на нови красиви емоции. 

Алиса и Боян растат в купища красота
Алиса и Боян растат в купища красота
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене