Храната може да ви излекува - супер храни за здраве младост и отлична форма

Съветите на д-р Оз

Храната може да ви излекува

Определян като “любимия лекар на Америка”, д-р Оз печели популярност с практични съвети за лечение и превенция. В “Храната може да ви излекува” (ИК "Хермес") е представен най-лесният и изпитан начин да постигнете цветущо здраве и висок тонус, да се избавите от хроничната болка и излишните килограми и да предотвратите редица болести: пълноценната диета. Целта е да превърнете в навик консумацията на най-здравословните групи храни: плодове и зеленчуци, полезни мазнини, чисти протеини и пълнозърнести въглехидрати.

Ново издание на "Дунав мост" от Георги Мишев

Очаквайте на 23 април!

Георги Мишев е български сценарист, писател и редактор. Автор е на близо 30 заглавия, сред които са книгите: „Осъмски разкази“, „Адамити“, „Добре облечени мъже“, „Произведено в провинцията“, „Отдалечаване“, „Дунав мост“, „Патриархат“ и др.

През 2019 година очакваме и нова книга от писателя, която ще бъде своеобразно продължение на „Мир на страха ни“ и ще събира истории, бележки и спомени от миналото на твореца. Издава го ИК "Хермес".

Георги Мишев за „Дунав мост“

В пътепис отпреди век и половина пишеше за река Дунав от Видин до морето: „Най-живописният участък. Народът, който живее на този висок бряг, един ден ще бъде най-богатият в Европа“. Това е имал предвид хан Аспарух, когато забил копие на същия бряг.

Така се получили разораните целини, китните селища с белите къщи, пълни с челяд. Широките дворове със стада. Магна силва булгарика, великата гора от Ком до Емине, (пълна) с дивеч и народни закрилници.

Реших да напиша книга за потомците на хана.

Но срещнах съпромат. (Съпротива на материала.) Гората се оказа изсечена от закрилниците (за валута). Вместо към три реколти, потомците бяха се устремили към три морета. И бяха загубили три войни. Утешаваха се на третата ракия. Вместо два-три тунела под Балкана, правеха бригадирски хаинбоази за танкове и бетеери. Накрая построиха два Дунав моста, за да се изниже половината население към четирите посоки на компаса. С еднопосочни билети.

Накрая се получи и книгата, не замислената, а друга. Съжалявам – получи се книгата, която държите.

Сори!

ТОП 10 на Издателска къща „Хермес“

08.04 – 14.04.2019 г.

1. "Тайната вечеря", Хавиер Сиера, "Хермес"

2. "Времето на жените без часовник", Мамен Санчес, "Хермес"

3. "Новата медицина", д-р Светла Балтова, "Хермес"

4. "Ръководство по кетогенна диета за начинаещи", Ейми Рамос, "Хермес"

5. "Креативност", Михай Чиксентмихай, "Хермес"

6. "Все още аз", Джоджо Мойс, "Хермес"

7. "Шок и ужас в деня на талантите" ("Дневникът на един нинджа", книга 5), "Хермес"

8. "Сбогом, дневнико!", Ненко Генов, "Хермес"

9. "Щастието е чаша чай с теб", Мамен Санчес, "Хермес"

10. "Жени в слънчева светлина", Франсис Мейс, "Хермес"

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене