Павел Станчев става шеф на най-гледаната унгарска телевизия ТВ2

Павел Станчев СНИМКА: "24 ЧАСА"

Бившият шеф на Би Ти Ви и Нова тв заема поста на 15 май

Павел Станчев, бившият изпълнителен директор на Би Ти Ви, а преди това и на Нова тв, е избран за шеф на най-гледаната унгарска телевизия ТВ2.

От 15 май той ще заеме поста на изпълнителен директор на най-голямата телевизионна компания в Унгария - “ТВ2 груп”, съобщи президентът на Борда на директорите на ТВ2 Миклош Васили. Станчев се мести в Унгария от френската тв компания TF1 Group, където заемаше различни управленски позиции, сред които и изпълнителен директор на разпространението.

Павел Станчев има забележителна 26-годишна кариера в телевизионния мениджмънт не само у нас, но и в Европа. Той беше няколко години изпълнителен директор на “Нова Броудкастинг груп”, а по-късно за три години - от 2014-а до 2016 г., управляваше “Би Ти Ви Медия груп”. След като си тръгва от “Нова”, става изпълнителен директор в “Антена груп” - гръцкия собственик на българската медия, като отговаря за Югоизточна Европа. По-късно е шеф на “Планет тв” в Словения, на тв канала PRVA в Сърбия, ръководи още RTL в Хърватия и “Канал D” в Румъния.

В началото на тв кариерата си беше представител на НВО за България. Преди това обаче започва като част от управлението на в. “Кеш”, където е представител на швейцарската медийна група “Рингие” през 1992 г.

“Удовлетворен съм, че Павел прие да се присъедини към “ТВ2 груп” - каза Миклош Васили. - С огромния му опит в телевизията съм сигурен, че нашата група ще стигне следващото ниво на качествено съдържание и професионални стандарти. Ще продължим да инвестираме в най-доброто забавление и новини за нашата аудитория.”

“За мен е чест да ръководя най-голямата тв група в Унгария”, каза Павел Станчев пред “24 часа”. Амбицията му е да я превърне в уютен дом за талантливите унгарци, да запази лидерството ѝ и да подпомогне дигиталното ѝ и международно развитие.

ТВ2 и каналите ѝ са били най-гледани в Унгария през март от активната аудитория на възраст от 18 до 49 г., сочат данните на пийпълметричната агенция AGB Nielsen. Главната задача на Станчев е да запази и заздрави това лидерство.

Групата на ТВ2 включва 14 тв канала - TV2, SuperTV2, FEM3, Prime, Mozi+, Izaura, Zenebutik, Lichi, Kiwi, Spiler1, Spiler2, Humor+, Moziverzum, Jocky.

Самата ТВ2 е създадена през 1997 г. и е сред първите частни телевизии в Унгария и Централна Европа. Преди време е била купена от германската медийна компания “Прозибен”, но сега има унгарски собственик. В програмата си излъчва местни продукции като “Екзатлон”, “Азиатски експрес”, играта “Познай на колко години съм”, новини, филми и сериали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене