Нови ограничения в туитър срещу фалшивите новини

До 400 акаунта ще могат да се следват дневно в туитър, докато преди те бяха 1000. Така социалната мрежа промени платформата си, за да опита да намали броя на роботизираните профили, които разпространяват подвеждаща информация.

“Като част от ангажимента ни да изградим по-ефективна услуга, оставаме фокусирани върху ограничаването на подвеждащата информация и ругатните в “Туитър”. Открихме, че възможността за следването на множество акаунти в рамките на един ден допринася за развитието на зловредни акаунти. В резултат намалихме лимита от 1000 на 400”, обясни говорител на “Туитър”.

Това е поредната мярка, която социалната мрежа прилага в борбата срещу фалшивите новини. През 2018 г. компанията предотврати разпространението на едно и също съдържание от няколко различни акаунта.

Пусна и нови инструменти за докладване на акаунти, които позволяват на потребители да посочват кои профили смятат за фалшиви. За откриването на профил в нея вече се изисква и потвърждаването на идентичността на потребителя с имейл или телефонен номер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене