Лейди Гага, Грета Тунберг и Елън де Дженерис - сред лауреатите на наградите Уеби

Лейди Гага СНИМКА: Ройтерс

Лейди Гага, Грета Тунберг, Уил Смит, Елън Де Дженерис, НАСА, компанията Уолт Дисни - това са само малка част от победителите на наградите Уеби, присъждани ежегодно от Международната академия за дигитални изкуства и науки, предадоха ЮПИ, ТАСС и сайтът Селебрити аксес.

Отличията се връчват за иновативност и изключителни постижения в интернет в десетки категории, сред които за сайтове, реклама и медии, онлайн видео, мобилни сайтове и приложения, социални медии и видео игри.

Шведската тийнейджърка и природозащитничка Грета Тунберг получи награда Уеби за специални постижения в категорията "Движение на годината в социалните мрежи". НАСА получи награда за най-добра активност в социалните мрежи. Компанията Дисни беше отличена в категорията за медийна компания на годината. Актрисата, писателка и режисьорка Иса Рей взе наградата за личност на годината заради това как използва интернет, за да популяризира постиженията на пробиващи творци. Сп. "Ню Йоркър" получи награда в категорията за най-добър дизайн на уеб сайт. За най-добър гласов помощник беше отличена Алекса. Три ди филм на "Нешънъл джиографик", заснет в открития космос, беше обявен за най-добро видео. Уил Смит получи Уеби в категорията за най-добро лайв стрийм събитие за видео, наречено "Скокът", излъчено в ЮТюб, в което той прави бънджи скок от хеликоптер над Големия каньон по повод 50-ия си рожден ден. Елън Дженерис спечели Уеби на публиката за своето едноименно телевизионно шоу заради връзката, която се поражда между нея като знаменитост и нейните фенове. В категорията за най-добро музикално видео победи "This is America" на Чайлдиш Гамбино. Лейди Гага спечели награда Уеби за видео в категория мода и красота, в което обяснява защо Донатела Версаче е модна икона. Видеото е по поръчка на гостуващия редактор в Си Ен Ен Клаудия Шифър.

Наградите ще бъдат връчени на церемония в Ню Йорк на 13 май.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене