Мъри между Казахстан и Китай

Станимир Стоилов няма никакви намерения да се завръща в любимия си "Левски" скоро. Постът на сегашния наставник Георги Дерменджиев изобщо не изглежда сигурен за новия сезон, тъй като тимът не играе добре и почти сигурно ще завърши зад "Лудогорец" и ЦСКА-София в крайното класиране.

Мъри намекна пред медиите в Казахстан, че от лятото отново ще започне работа там. Той не уточни дали става въпрос за бившия му отбор "Астана" или за някой друг клуб. В същото време се появи сериозна информация, че Стоилов ще поеме отбор от Китай и така ще стане най-скъпоплатеният български треньор. В неговия щаб ще влязат Цанко Цветанов и бившият треньор на ЦСКА Стамен Белчев.

"Винаги е удоволствие да се върна тук. Казахстан ми е вторият дом. Тъй като съм живял тук от пет години, има хора, близки до мен. Приятно ми е да се върна там, където съм уважаван. Може би след няколко месеца ще се видим отново", заяви загадъчно Стоилов пред местното издание "Вести". През януари българският специалист напусна националния отбор на Казахстан, като прекрати договора си с федерацията по взаимно съгласие. Преди това с отбора на "Астана" той записа историческите четири последователни титли.

Тази пролет се появиха информации, че Мъри Стоилов и екипът му са вариант за това да поемат турския гранд "Фенербахче", който този сезон е доста закъсал. Това евентуално може да се случи след този шампионат.

"Действително има разговори с китайски отбор. Нека не слагаме тигана преди рибата. Не е вярно, че е дошла оферта от Турция. Ще изслушаме възможностите и от лятото вероятно ще има новини", коментираха пред "България Днес" приближени до щаба на Стоилов. Пред казахстанските медии треньорът похвали новото попълнение на "Левски" Еркебулан Сейдахмет и му предвиди светло бъдеще.

"Вече няма шанс "Левски" да се бори за титлата. Тимът ще завърши на трето място. Борбата остава между "Лудогорец" и ЦСКА. Тимът от Разград е фаворит", анализира ситуацията Стоилов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене