Меган Маркъл не иска дълъг родителски отпуск

Една от тортите за сватбеното парти Меган и Хари Снимки: Ройтерс

Херцогинята на Съсекс и съпруга на принц Хари Меган Маркъл може да роди всеки момент. Цяла Великобритания очаква щастливото събитие.

След раждането на първото си дете обаче тя не иска да взема дълъг родителски отпуск. Вероятно ще се освободи от кралските си задължения за три месеца. 

Първата си публична проява може да направи през юни, коментира "Сън". Очаква се тогава тя да се появи на парада "Trooping the Color" , който се провежда в чест на кралицата.

За европейците три месеца родителски отпуск звучи малко. В САЩ обаче е обичайна практика жените да се връщат на работа 12 седмици след раждането. Във Великобритания майките могат да се освободят една година от работните си ангажименти.

Не е ясно колко дълго принц Хари ще остане у дома. Според кралския експерт Кейти Никол е нормално мъжете от кралското семейство да си почиват две седмици след раждането.

Херцогинята на Кеймбридж и съпруга на принц Кейт Мидълтън използва различен родителски отпуск след раждането на трите си деца.

След раждането на принц Джордж тя се оттегли за пет седмици от своите ангажименти. С принцеса Шарлот остана пет месеца вкъщи. Шест месеца след раждането на третото си дете - принц Луи, Кейт се върне към кралските си проекти.

Меган и Хари искат да подходят по-различно от Кейт и Уилям след раждането на първото им дете. Само няколко часа, след като принц Джордж се роди, херцозите на Кеймбридж излязоха пред болницата "Света Мери", за да го покажат.

Засега не е ясно дали Меган и Хари веднага ще кажат на обществеността, че са станали родители. Което означава, че съпругата на британския принц вече може и да е родила.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене