Ивет с победа и олимпийска квота

Ивет Лалова

"Моят сезон започна с прекрасен резултат - коментира в специално видеообръщение от Осака Ивет Лалова, която спечели бягането на 200 м. - Рекорд на турнира и квота за олимпийските игри в Токио и световното в Доха. Не знам какво повече можеше да искам от бягането. Благодаря ви за подкрепата".

Най-добрата българска спринтьорка в последното десетилетие Ивет Лалова-Колио откри летния сезон с отличен резултат. Атлетката, която на 18 май навърши 35 години, си поднесе страхотен подарък, след като спечели бягането на 200 метра на турнира "Сейко Голдън Гран При" в Осака с рекорд на турнира от 22,55 секунди (+0,5 м/сек). Втора на 200 метра в Осака завърши американката Кира Джеферсън с 23,00 секунди, а трета се нареди представителката на Казахстан Олга Сафронова с 23,08 секунди.

Постижението на Ивет е и покрит норматив за олимпийските игри в Токио догодина. Резултатът нареди българката на пето място в световната ранглиста за сезона. Водачка в ранглистата е европейската шампионка Дина Ашър-Смит (Великобритания) с 22,26 секунди от Диамантената лига в Доха в началото на май.

Тихомир Иванов завърши на трето място в първия си старт за сезона в скока на височина. Плевенчанинът постигна 2,20 метра за третата позиция. Победител в надпреварата стана представителят на домакините Наото Тобе с 2,27 метра, а второто място зае друг японец - Такаши Ето с 2,24 метра.

Световният шампион на 100 метра от Лондон 2017 Джъстин Гатлин също откри летния сезон с победа. 37-годишният американец триумфира в късия спринт с резултат от 10,00 секунди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене