Кейт Мидълтън показа необятната горска градина, която проектира (Снимки)

Херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън публикува снимки на своята градина. През януари тя съобщи, че ще проектира "необятна горска" градина за тазгодишното изложение за цветя в Челси. Целта й е да вдъхнови децата и семействата да излизат навън.

Въз основа на горските площи градината ще се опита да пресъздаде за възрастните усещането за чудо и магия, което са имали като деца, се казва в комюнике на двореца Кенсингтън.

Горският храм на херцогинята е част от нейната работа по ранно детско развитие.

Преди откриването на градината, съпругата на принц Уилям каза, че прекарването на времето на открито може да помогне на децата да пораснат и да станат "щастливи, здрави възрастни", съобщи Би Би Си.

В писмо до експерти, тя пише, че е било "сърцераздирателно" да разбере, че е дълъг пътят, който гарантира, че всички деца могат да растат "щастливи, здрави и възползващи се от всяка възможност, която имат".

Херцогинята, която е майка на принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, добави: "Мога да разбера, че хората са нервни, когато търсят помощ и се страхуват от осъждане. Това чувство на изолация може бързо да стане първостепенно и изтощително за всеки нов родител."

Съвместно с ландшафтните архитекти Андре Дейвис и Адам Уайт и заедно с Кралското градинарско дружество, чрез градината Кейт иска да подчертае ползите, които природният свят носи на психическото и физическото благосъстояние.

"Горската терапия", или изкуството "шинрин-йоку", произхожда от Япония от 80-те години на миналия век. То е въведена от правителството като национална здравна програма.

Японски учени откриха, че два часа внимателно проучване в гората може да намали кръвното налягане, да намали нивата на хормона на стреса - кортизол, и да подобри паметта и концентрацията.

Те открили също, че фитонцидите - химикалите, излъчвани от дърветата, имат антимикробно действие върху хората, стимулирайки имунната им система.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене