Психотерапия след финала на “Игра на тронове”

Много от актьорите си пуснаха общи снимки с колегите за финала на сериала.  СНИМКА: ИНСТАГРАМ

След 8 години на екран тв епосът “Игра на тронове” приключи. Той счупи много рекорди по гледаемост и се превърна в световен феномен, а случващото се в сюжета му бе сред най-обсъжданите теми в социалните мрежи.

Масовата мания по него доведе до още един феномен - психотерапевти да предлагат услугите си на зрители, които са стресирани заради края на сериала. Специалистите са обединени в онлайн платформа, която предлага терапия за преодоляване на последиците от факта, че вече няма да има “Игра на тронове”. “Те ще помогнат на хората да се справят със своите чувства и интерпретация на предаването, които може да варират от гняв и объркване до тъга и скръб”, е описанието на услугата.

Не само зрителите, а и екипът на “Игра на тронове” ще трябва да свикне с мисълта за края му. Броени часове преди финалният епизод да бъде излъчен на екран, актьорите, които изиграха емблематичните образи в него, си взеха сбогом.

“Периодът на майката на драконите е много голяма част от съзнателния ми живот. Тази жена изпълни сърцето ми... “Игра на тронове” ме оформи като жена, като актриса и като човешко същество. Искаше ми се само скъпият ми баща да беше жив и да види колко високо съм полетяла”, написа Емилия Кларк в силно въздействаща публикация в инстаграм. Актрисата изигра Денерис Таргериан и бе част от сериала от самото му начало до последния му епизод. А през това време преживя доста тежки моменти, като две мозъчни операции.

“Санса, благодаря ти, че ме научи на издръжливост, смелост и какво е истинска сила. Благодаря ти, че ме научи да бъда мила и търпелива и да водя с любов. Пораснах с теб. Влюбих се в теб на 13 и сега, 10 години по-късно, на 23 г., те оставям зад гърба си, но никога няма да забравя на какво ме научи...”, написа нейната колежка Софи Търнър, която бе в образа на Санса Старк.

Почитателите на сагата може да не страдат чак толкова - все пак от НВО обявиха, че ще направят друг сериал, който проследява предисторията на събитията в “Игра на тронове”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене