Габриела Уиндзор не искала сватбената й рокля да е бяла, но склонила заради кралицата и традициите

Роклята за ритуала в катедралата "Сейнт Джордж". СНИМКА: Ройтерс

Италианската дизайнерка Луиза Бекария, която изработи сватбената рокля за Габриела Уиндзор, разказа за процеса по създаване на тоалета по поръчка. Нейно дело, освен тази за ритуала в катедралата "Сейнт Джордж", е и роклята за вечерната част от празненството.

Дни преди сватбата италианката признава пред Glamour, че е било трудно да са сигурни, че спазват всички правила на кралицата. Тя разкри дори, че 38-годишната Габриела, която е 52-а по ред от наследниците на трона, не е искала да бъде в бяло.

Говорейки за дизайна Луиза споделя: "Можеше да е истински кошмар. Всички тези неща с кралицата - това е позволено, това не е позволено. Но е красива, Габриела е слънчице. Харесах я от първия миг, в който я видях".

"В самото начало размишляваше върху цвета, защото не беше сигурна, че иска да носи бяло в деня на сватбата си. Гледахме нещо доста по-различно, докато Уиндзор не потвърди, че знае, че иска бялото и уважава традициите, опитвайки да бъде себе си.", допълни дизайнерката.

"Разбирайки, че ще носи тиарата на принцеса Марина от Гърция, нейната баба, започнахме да гледаме снимки и от тях се вдъхновихме. Така тя поиска червеникав цвят под бялото", разказа италианката.

Луиза признава, че е била близка за известно време със семейството на Габриела и дори е била на почивка в Сицилия с нейната майка - принцеса Майкъл от Кент, когато разбрала за годежа. 

Обяснявайки, че Габриела знаела много добре какъв тип рокля иска, Бекария добавя, че нейната сватба ще е много по-различна от тази на принц Хари и Меган. Дизайнерката добави също, че новата мода при булченските рокли е те да изглеждат приказно като на феи, а не претрупани като тази на принцеса Даяна, по нейно мнение.

Според нея всяка булка трябва да се усеща като истинска принцеса поне за ден, с което Луиза разкрива как са се спрели на доста по-секси модела с изрязан гол гръб за вечерната част от сватбата на Габриела Уиндзор. "Булката трябва да усеща роклята като своя втора кожа. Освен това вечерният тоалет позволява да се представиш в една по-различна светлина".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене